reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Çocukluk yolunun sarkması

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Çocukluk ( vajina) yolunun sarkması

Kadınlar arasında oldukça yaygın patologiyadır. Bazı durumlarda rahim yolunun inmesi ve sarkması (düşmesi) ağır geçen doğumlardan (mamalık masalarında kullanılması, aralığın çok sayıda yırtılmaları ile geçen doğuşlar) Sonra, doğumdan az bir zaman geçmesine rağmen ağır fiziksel işlerle meşgul olan genç kadınlarda, hem de cinsel organlarda yaşla ilgili olarak oluşmuş olan değişiklikler sonucunda yaşlı kadınlarda da bulunur.

Bu hastalığın ana nedeni – çanak dibi ve ara kaslarının yırtılması, ayrıca iç organları tutan bağların zayıflaması ve tartılması. Çocukluk yolunun inmesi – obezite, sürekli ağır eşyaların kaldırılması eşliğinde yapılan fiziksel işlerle meşgul olması sonucunda da oluşabilir.

Öncelikle çocukluk yolu, mesane, bazı durumlarda ise düz üzerinde bağırsağın Bir bölümü inmiş (düşmüş) olur. Çocukluk yolunun düşmesi, genellikle, yavaş yavaş gelişir. İlk önce GUC verilirken agrı hissiyatları beliriyor: karının Alt kısmı ve belde uzun süren ağrılar, idrarı tasarruf bilmemek, kabızlık vb. Bazı durumlarda cinsel ilişki sırasında da ağrının olması ile oluşabilir. Patoloji geliştikçe, çocukluk yolunda yabancı bir cismin olması hissiyatı oluşur, rahim mukozası kobuklaşmaya başlar, herhangi bir travmadan kolayca zedelenir, yüzeyinde erozyon ve ülserler oluşur.

Zamanında tedbir alinmaz ise, organların sarkması artmaya devam edecektir. Yavaş yavaş idrar kesesinin ve düz üzerinde bağırsağın bölümleri daha fazla sarkmaya başlar, giderek çocukluk daha aşağı iner. Nihayet oğlu sonuçta rahim yolu, rahim, mesane ve düz üzerinde bağırsağın Bir bölümü, kese şeklinde (boyutları yeni doğmuş çocuk başı boyda) olmak üzere, cinsel delikten dışa çıkmış olurlar.

Çoğu durumda yalancı çekingenlik nedeniyle kadınlar hastalığın tedavisi için değerli vakitlerini kaybederek doktora çok geç başvururlar. Sonuçta hastalık o dereceye kadar ağırlaşır ki, ONUN tedavisi sadece cerrahi yolla mümkün olur. Buna kesin olarak izin verilemez! Çocukluk yolu inmesinin ilk belirtileri oldugunda, vakit kaybetmeden hekim-ginekologa başvurmak gerekir!

Patoloji halin tedavisi çocukluk yolunun inmesi derecesine bağlıdır. Bu inme fazla değilse, konservatif tedavi uygulanır. Bu zaman çocukluk yolunun kan dolaşımını iyileştirmek amacıyla hastalara fiziksel gerilimin azaltılması (özellikle 45 yaşından sonra da), jinekolojik masaj kursu, hijyenik beden eğitimi ile uğraşmak önerilir.

Hastalığın gecikmiş biçimlerinde doktorlar cerrahi müdahaleye el atmalıdirlar. Çocukluk yolu duvarları inşa edildikten sonra çocukluk, idrar kesesi ve çanak dibi kasları kendi “meşru yerlerine” dönüyorlar. Ameliyat genel anestezi altında rahim yolundan olmak üzere yapılır. Ameliyattan sonra kadına bir hafta boyunca yatak rejimi tayin edilir. Yaranın iyileşmesini ve iltihabi sürecin olup olmamasından bağımsız olarak, yaklaşık on iki haftadan sonra kadına oturmaya izin verilebilir.

hastalığın korunma için ne yapmak gerekir? Eklendi bunun için çoğunlukla, Çocuk yaşlarından itibaren, özel spor hareketlerinden kullanılarak karın ve leğen dibi kaslarını güçlendirmek gerekir.

Hamilelik sırasında, aksi talimat olmadığı takdirde, mutlaka özel spor hareketleri ile uğraşmak önerilir. Bu, doğum sırasında ara kaslarının cırılmasının ve karnın düz Üzerinde kaslarının aralanmasının önler. Doğuştan Sonraki on iki aylık süre ise qadin ağır eşyalar kaldırmaktan sakınmalı, hatta mumkun kadar herhangi bir fiziksel işle meşgul olmamalıdır.

Doğuştan Sonra doktora danışarak qadin Bir Seri özel fiziksel hareketler kompleksini de yerine getirir. Bu ona, kendisinin karın duvarı ve çanak dibi kaslarını güçlendirmeye ve iç cinsel organlarının kan dolaşımını iyileştirmeye imkan vermiş olur. Doğuştan Sonraki dönemde özel bandaj (kuşak) geyinilmesi iyi bir önleyici yardımcı olur.

Hiç yorum yok: