reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Bebeklerde pişik ve kızarıklık

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Bebeklerde pişik ve kızarıklık ; Bebeklerde oldukça geniş rastlanan bişik çeşitli nedenlere bağlı olur. Pişik bebeğin bez kullanılan bölgesinde kızaran iltihaplı bölgeye denir. Bebeğin gıdasını değiştirmesi, temizliği için kullanılan losyon, nem peçeteler, sabunlar da pişige neden olabilir. Ayrıca, bebeğin bezini uzun süre değiştirmemek de bu sorunu kaçınılmaz kılar. 

Pişik e karşı evde ne yapabilirsiniz? 
Vazelin pişik e karşı muhteşem araçtır. Bebeğin bezini değiştirirken kızaran bölüme ince tabaka şeklinde vazelin sürün. Vazelin sürmeden önce bebeği iyi yıkayıp kurulayın.

Bebeklerde pişik ve kızarıklık
Bebeklerde pişik ve kızarıklık
Hindistan cevizi yağı da nemlendirici etkiye sahiptir ve pişik  sorununda kullanılır. Bebeğin bezini her değiştirdiğinizde bu bölgeye hindistan cevizi yağı sürün. Kızarıklıklar  fazlaysa, hindistan cevizi yağının içine birkaç damla çay ağacı yağı da mükemmel ve yapabilirsiniz.

Emzirmek kendisi bebeği birkaç enfeksiyon ve bakteriye karşı korur. Enfeksiyon geçmiş bölüme birkaç damla anne sütü ekleyin. Sonra açık şekilde kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra bez bağlayabilirsiniz.

Zeytinyağının nemlendirici etkisi var. 1 çay kaşığı suyun içine 1-2 tatlı kaşığı da zeytinyağı ekleyip bebeğinizin altına nazikçe çekin. Sonra bezini kapatın.

Badem, susam (susam), jojoba yağları da pişiye kızarıklıklara  iyi gelir.Bebegi yıkadıktan ve kuruladıktan sonra bu yaglardan birini bebege sürün ve masaj yapın

Hiç yorum yok: