reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saçların düzgün tarama kuralları

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Saçların düzgün tarama kuralları ; Saçlara bakım yapılmasındaki esas şart onların yıkanmasıdır. Uzmanlar uzun süre saçları hangi sıklıkta yıkamak gerektigi konusunda hayli tartıştıktan sonra, bu karara varılmıştır ki, onları güzelce yıkamak gerekir.

Somut bir rakam göstermek zordur, çünkü saçların kirlenme sıklığı çeşitli etkenlere bağlı olur: deri ve saçların tipinden, onların uzunluğundan, hanımın işin niteliğine, yılın pasajlarından vb. Saçları yağlı olanlar saçları normal ve kuru olanlara oranla, saçlarını daha sık yıkıyorlar.

Kış aylarında saçlar daha çabuk kirlenir, çünkü baş örtüleri kafa derisini “normal nefes almayı” sayar ki, bunun sonucunda cilt daha fazla yağ salgılar. Saçlarını toplamak için her gün çeşitli araçlardan (jeller, muşlardır, vernikler) kullananlara saçlarını her gün yıkamak önerilir, çünkü bu araçlar saçları zorlaştırmaktadır ki, bu da onların kalitesini kötü etkiliyor.
Saçların günlük yıkanmasında sadece bu amaç için tasarlanmış yumuşak şampunlardan kullanmak gerekir.

Saçlar nasıl yıkanmalıdır: Saçları sıcak su ile yıkamak olmaz, ancak soğuk su ile de yıkamaktan kaçınmak gerekir. Saçları yıkarken suyun sıcaklığı yaklaşık 36-37 ° C olmalıdır. Saçlar ne kadar çok yağlı olsalar, onların yıkanması için kullanılan su da bir o kadar serin olmalıdır.

Saçları yıkarken başın derisini berk sürtmek olmaz, deterjan hareketler yumuşak ve hafif olmalıdır.

Hiçbir durumda nem, yeterince kurutulmamış saçlarla yatmak olmaz. Islak saçlar kururken deri uzun sürede soğuyor. Sonuçta ciltte kan dolaşımı ve saçların beslenmesi da kötüleşir. Tüm bunlar saçların gelişimini kötü etki ederek onların daha güçlü şekilde dökülmesine neden olabilir.

Saç yıkama için gerekli olan şartları kapsamında suyun yumuşak olmasıdır. Cod su saçların yıkanması için uygun değildir. Saç bol su ile yıkanması onları sadece temizlemiyor, hatta onların zedelenmesine neden olur! Cod su saçları temizleyemez. Bileşiminde bulunan kalsiyum, magnezyum tuzları sabun ve cilt yağı ile birleşerek suda çözünür olmayan çöküntüler oluşturur. Bu çöküntüler de gri-beyaz renkli yapışkan katla saçları örter. Sonuçta saçlar birbirine yapışır, kuru ve sertleşmiş olarak kolayca kırılırlar. Menzillerimize gelen ve içeriğinde bazı zararlı karışımlar (klor, ağır metallerin tuzları vb.) Olan su da, genellikle, cod olur. Saçlar suyun içinde bulunan zararlı maddeleri cildimize nispeten daha kolay kendilerine hopdurur. İşte bu yüzden büyük şehirlerin sakinleri saç problemleri ile daha çok karşı karşıya ve keçəlləşmədən daha çok acı çekiyorlar.

Böylece saçların yıkanması için sadece yumuşak sudan istifade etmek gerekir. Saçları kaynatılmış su ile yıkamak daha iyidir. Eğer bunun için yeterli vaktiniz yoksa, suyun azaltılmasını için ona aşağıdaki terkipleri ilave edilebilir: çay sodası (1 litre suya 1 çay kaşığı), amonyum klorür alkolü (2 litre suya 1 çay kaşığı), boraks (2 litre suya 1 çay kaşığı) ve veya gliserin (1 litre suya 1 çay kaşığı). En kötü durumda saçları musluk suyu ile yıkayıp sonra mutlaka yumuşak su ile yıkayın gerekir.

Saç yaglanmasını onun güçlenmesi ile birlikte yapmak mümkündür. İstenilen tip saçların daha parlak olması için onları asit içeren su ile yıkayın gerekir. Sarı saç kadınlar için aşağıdaki terkip önerilir: 1 litre suya ½ limon suyu. Tündsaçlı kadınlar için – 1 litre suya 1 çorba kaşığı 6% -li sirke.

Peki saçları ne ile yıkamak gerekir? Ancak şampuanla!
Hatta en iyi sabun da kafa derisinde ve saçlarda bulunan koruyucu su-lipit tabakayı yok eder. Sonuçta saçlar hayli kuru olur ve daha kolay kırılırlar. Ayrıca, sabun cod su ile yıkanıp saçların üzerinde gri mat ERP’nin oluşmasına da neden olur. Hiçbir durumda saçları çamaşır sabunu ile yıkamak olmaz! O, saçlar için çok zararlıdır.

Şampuanlar saçların yıkanması için bugün en iyi yıkama araç olarak kabul edilir. Ancak şampuan seçerken oldukça dikkatli olmak gerekir. Öncelikle şampuanı kişisel saç tipinize göre seçmek tavsiye edilir. Ancak normal saçları “tüm saç tipleri için” sampunlarla yıkayabilirsiniz. Kuru ve yağlı saçları mutlaka ancak bu tip saçlar için öngörülen şampuanla yıkamak gerekir. Eğer saçlarınız kuruysa, onların yıkanması için “kuru saçlar için” olan herhangi bir şampuan kullanmak da tam olarak doğru değil. Araya araya “kendi” şampununuzu bulmak gerekir. Kullanılan şampuanları sık sık değiştirmek gereklidir. Eğer saçınıza tam olarak uygun şampuan seçmişseniz ise, ondan istediğiniz süre boyunca kullanabilirsiniz. Şampuanı ancak saçlarınız, örneğin, daha yağlı veya daha kuru olduğu halde değiştirmek olur.

Saçların nasıl yıkanmalı. Saç yıkama kuralı varmıdır.

1. Saç taranması. Saçları yıkamaya başlarken, özellikle saçlar uzun olunca, önceden onları iyice taramak gerekir.

Saç ılık su ile tam ıslatılması.
3. Saçlara şampuan sürülmesi. Saçları yeterince nemlendirdikten sonra avuçlarınıza biraz (çok değil!) Şampuan dökerek onları birbirine sürterek yavaş ve seliqe ile başın derisine sürün. Hiçbir zaman şampuanı doğrudan başınıza dökmeyin ve saçların yıkanmasında gerektiğinden artık şampuan kullanmayın!

Baskı edilmeden saçların ön yıkama. Ovuclarınızla şampuanı köpüklendirerek onunla yıkayın. Bu zaman saçların zedelenmemesi için onları sıkı ovalamayın.

Saç ılık su ile yakalanması. Birinci sabunlamadan sonra, çözüm olmuş kir taneciklerinin yıkamakla hariç edilmesi için saçları temiz su ile iyice durulayın.

Saçların “tekrar” sabunlanması. Şampuanı bir daha başa çekerek köpükləndirin. Saç şampuanla tekrar yıkanması önemlidir. Öyle ki, ilk yıkama sırasında onların üzerinden toz ve kir kaldırılır ve sadece ikinci kez sadece kendi kendisinin yıkanması oluşur.

Başın esas yıkanmasını onun masajı ile birlikte alınabilir.

Saç yakalanması. Saçlarınızı çok dikkatle yıkayın ve durulayın ki, kir ve şampuanın kalıntılarından tamamen temizlensin.

Saçların ; cod su ile yıkamaya mecbur olanlar içindir. Saçlarınızı iyice yıkadıktan sonra, onları önceden hazırlanmış yumuşak su ile yıkayın (suyun azaltılmasını hakkında yukarıda okuyabilirsiniz).

Saç kurutma. Saçları yıkayıp bittikten sonra onları seliqe ile havluyla sıkıp kurutmak gerekir. Bu zaman biraz ısıtılmış havlu (özellikle kış aylarında) kullanmak daha uygundur. Eğer ısı gerektiren tedavi araçtan istifade etmiyorsanız, saçları uzun süre mendilin içinde saklayın. Rutubet saçlara uzun sürede etki etmesi zararlıdır. Aynı zamanda onları sıcak saç kurutma makinesi, peçin kuru sıcaklığı veya sıcak güneş altında kurutmak da çok zararlı olarak kabul edilir. Bu durumda saçlar aşırı kuru, kırılgan, kırılgan olur, kendi parıltılığını kaybediyor ve beslenmesi de bozulur. Saçları fanla kuruturken onun sıcaklığı çok olmamalı ve kurutulması uzun süre devam etmemelidir. Yüz derisinin, fenin havasının etkisinden aşırı kurumaması için, önceden yüzün derisine krem ​​vurmak iyi olur. Her defasında imkan oldukça, saçları yıkadıktan sonra açık havada kurutmaya çalışın.

Hiç yorum yok: