reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saç uçlarının kırılmasını nasıl önleriz?

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Saç uçlarının kırılmasını nasıl önleriz?
Saçınızı kısa kesdirmemisinizse muhtemelen kabarık görünümlü, kırık, kuru saç uçları probleminin ne olduğunu bilirsiniz. Vereceğimiz ipuçları size bu sorundan kurtaracak.


Saçlar yararsız şampuanlar, saç kurutma makinesi, saç kurutmak ve kimyasal renklenme yüzünden paramparça. Saç uçları yanlış muameleye en fazla maruz kalan bölümdür.

Yıpranmış saçlar için şampuan ve saç bakım ürünleri saçların beslenmesini sağlar. Saçlarınızdakı tek sorun kırık uclardırsa, şöyle saçlar için özel şampuan imdadınıza yetişecektir.

Şampuan eşit miktarda su ile karıştırın, daha sonra kuru saçın sadece diplerine sürün. Köpüklemek için çok az miktarda su kullanın ve daha sonra durulayın. Durulama suyundaki şampuan saçın uçlarını temizlemeye yetecek.

Kırık saç uçlarını örtmek
Kırık saç uçları için özel bakım ürünlerine silikon yağı içerir. Bu, kırık saç uçlarını ince zar gibi tabakayla örtecek, kırık saç uçlarını geçici restorasyon eder. Sonuçta saç daha sağlıklı olur ve çok kabarık görünmez. Ancak bunu saçınızı her şampuanla yıkadıktan sonra yapmak olmaz. Saçınıza her üç yıkamadan bir bakım yapmak daha iyi sonuç verir. Daha çok silikon eklemek saçınızın ağırlaşmasına veya yapışqanlaşmasına neden olabilir. Kırık saç ucu bakım ürününden sadece bir veya iki damla uygulamak yapmanız yeter.

Saçlarınızın ucundan kestirin
Satışta olan kaliteli ürünler sayesinde artık saçlarımız daha az kırılır. Bunun yanı sıra, saçlarınızın uzun süre qabarmaması için güzellik salonlarındaki uzmanlara başvurabilirsiniz. Saç ustaları kırık saç uçlarını üstteki saçın altına gizleyecek özel yöntemler kullanabilir.

Saçı uçlarından bir santimetre kestirmek iyi fikirdir. 8-10 haftada bir saç uçlarını kəsdirsəniz, saçınız uzamaya devam edecektir. Çünkü saç ayda 1 veya 1.5 cm uzanır. Düzenli olarak saç uçlarınızdan kestirerek daha dolgun ve daha sağlıklı saçlarınız olmasını sağlarsınız.

Hiç yorum yok: