reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Agrıli adet görmeyi azaltacak sebepler

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Agrılı adet görmeyi azaltacak sebepler.
Ağrılı adet 20 yaşından küçük her 100 kadından 75’inde görülür. Adet sırasında hormonal değişikliklerle ilgili olarak yaşanan sinir, çok hassasiyet gibi duygusal durumlara bir de acılar da ekleniyor. Bu da kadının yaşam kalitesini düşürür.
Kadınların en sancılı dönemlerinden olan ağrılı menstruasyon ( adet kanaması) birçok kadının ortak sorunudur. Karın alt kısmında kramp hissi ile birlikte başlayan ağrılı adet baş ağrısı, kalp çarpıntısı, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterir.
Ağrılı adet görmenin iki tipi var. Birinci tip ilk adet ile başlar, ikinci tip menstruasiyada ağrı birkaç gün sonra ortaya çıkar ve bu kez altta yatan başka problemler dikkatte saklanmalıdır.
Ağrılı adet genetik de kabul edilir. Kadının annesi, ya ablasında ağrılı adet yaşanmışsa, bu, diğer bacı risk artıran bir faktördür.
Birinci tip ağrı karnın alt kısmında menstruasyon ile birlikte başlar. Bu ağrı daha keskin olur, arka taraf ve ayaklara da vurur. 12-72 saat içinde azalır.
Bu adet ağrıları sırasında ağrı kesici kullanılır. Ancak kullanırken dikkatli olmak gerekir. Kronik ülser, bağırsak hastalıkları, kronik böbrek hastalıkları olanlar kullanmamalıdır.

Birinci tip ağrılı aybaşı sırasında doğum haplarından da kullanılabilir.
Bir diğer seçenek ise hormonlu spiral olarak kabul edilir. Az yağlı vejetaryen diyeti de adet ağrısını azaltır. E Vitamin ve sporun faydası da vardır.
İkinci tip ağrılı menstruasyon sırasında ise sonradan ortaya çıkan ağrının asıl sebebi aşkarlanmalıdır. Bu nedenler çocukluk ağzındaki darlık, rahim içi dokusunun farklı durumda olması, karın içi enfeksiyon, karın içinde organların normalden fazla kanaması olarak kabul edilir.
Vajına ağzı çok dar olduğunda menstruasyon (adet kanaması) borulardan geriye kan akımı olur.
Adet ağrılarını azaltmak için:
Aybaşıdan bir gün önce ağrı kesici kullanabilirsiniz
Hafif gıdalarla beslenin
Ayaklarınızı sıcak tutun, ılık banyo yapın
Hafif spor hareketleri yapın

Hiç yorum yok: