reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kalp krizinden koruyan ürünler

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Kalp krizinden koruyan ürünler ; Kalpte veya beyinde bulunan damarlar trombla taşıyorsa veya partladıqda bu kalp krizi gibi ağır bozulmaların gelişmesine neden olur. Bu bozulmaların önüne geçmek için damarların sağlığını ve esnekliğini korumak gerekir. Bu çalışmada bize bazı adi ürünler yardımcı olabilir. Kardiologlar kalp krizi ve  korunma için beslenmeye bu gibi ürünleri sık sık dahil etmeyi tavsiye ediyorlar

1. Maydanoz
Maydonuz küçük damarları güçlendirir, kalbi güçlendirir.

Kalp krizinden koruyan ürünler
Kalp krizinden koruyan ürünler
2. Kırmızı patates
Kırmızı renkte olan patates çeşitleri kalp ve damarlar için çok yararlıdır. Patatesi kabukla pişirin. Kabuğun altında yararlı maddeler daha fazladır.

3. Domates
Domates kalp ve damarlar için çok önemli olan potasyum, magnezyum ve ayrıca kalp için super faydalı olan likopin antioksidantla zengindir. Domates ve suyu arteriyel basıncı düşürmeye yardımcı olur.

4. Kayısı
Kardiologların görüşüne göre, her gün 2-3 adet kayısı veya erik kurusu yiyen insan kendini kalp ve damar hastalıklarından koruyor.

5. Ahududu
Salisilik asit ile oldukça zengin olan ahududu kanı sulandırıp trombların önler, damarların spazmını azaltır. Ahududu sezonunda her gün 1/2 bardak çilek yiyin.

6. kızılcık
Damarlar için oldukça faydalı çilek.

7. Koyu üzüm
Kırmızı ve siyah üzümün türleri damarları tonusda tutmaya yardımcı olur, trombların oluşumunu önler.

Sarımsak
Sarımsak damarlara güçlü uyarıcı etkiler, tromblaşmanın önler.Doktorlar sarımsağı yedikten önce onu ezmeyi tavsiye ediyorlar. Bu durumda sarımsağın olumlu etkisi artar.
9. Zencefil
Kapsaisin maddesi ile zengin olan zencefil kan dolaşımını uyarır, damarlarda spazmları azaltır. İşte bu etkisine göre zencefil çayı baş ağrıları ve hipertansiyon zamanı iyi yardımcı olur.

Hiç yorum yok: