reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Sol yan üstü yatarken vücutta ne oluyor?

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Sol yan üstü yatarken vücutta ne oluyor ; Uyku pozu sağlık için çok büyük önem taşımaktadır! Uyku vücudun tam dinlenmesi, bizim maksimum enerji yığmağımız için çok önemlidir. Az ve kötü yatan adamların sihhatinde zamanla genellikle ciddi sorunlara neden, kronik yorgunluk, cilt renginde solgunluk ve kötü ruh hali görülür.Gerçi, bu biraz garip geliyor, ama sol yan üstü uyumanın sağlık için pek çok avantajı var. 

Sol yan üstü yatarken vücutta ne oluyor
Sol yan üstü yatarken vücutta ne oluyor
Lenf yönü üzere sol tarafa doğru akıyor. Vücudunun sol tarafı lenfatik sistemde yönetici terefdir.Lenf kendi yolunda lenf düğümlerini açmak ve sol tarafa aptal için protein, metabolit, glikoz ve atıklar salgılar.

Mide ve pankreas sol tarafa doğru eğilir. Eğer sol yan üstü kısa süre istirahat etseniz, bu, sindirimin iyi işlemesine yardımcı olacak. Bu zaman gıda doğal şekilde hareket edecek, mide ve pankreas bezinin enzimleri aracılığıyla ayrılacak.

Sol yan üstü uzanmak karaciğerin temizlenmesine gibi enzimlerin sindirim yönüne doğru salgılamasına, mide asidinin zərərsizləşdirilməsinə ve yağların emülsiyon haline düşmesine yardımcı olacak.

Sol tarafa yatmağın esas sırrı şu ki, bu, zehirli maddelerin de üretilmesine olanak sağlar. Ince bağırsak besinleri yoğun bağırsağa boşaltmazdan önce zehirleri vücudun sağ blok valflere taraf bırakıyor. Yoğun bağırsak vücudunun sağ tarafından, karın boşluğundan geçer ve sol tarafına doğru iner.

Sol tarafa uyku zeherlerin hareketini stimullaşdırmağa ve onları basit yolla yoğun bağırsaktan hariç sağlar. Bu zaman zehirler çok kolayca bağırsağa doğru hareket eder ve sabah onların giderilmesi süreci basitleştirilmiş olur.

Kalp fonksiyonu iyileşiyor. Kalbin% 80’den fazlası vücudun sol tarafında yer alır. Aort ise vücudunun en büyük arter sayılır ve dolaşım vücudun aşağısına enməzdən önce kalbin büyük bölümünün sol tarafından çıkıyor. Yani, sol tarafa geçince kalp dolaşım sürecini daha kolaylıkla yerine getirir.

Hiç yorum yok: