reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Balın faydaları nelerdir

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Balın faydası bal enerji ve protein kaynağıdır. Özellikle balın çocukların kullanmaları gereken gıdalardan en başta gelendir.Balın milyonlarca faydalarından bir kaç tanesini aşşıgıda sizlere sunduk.

Buyurun, balın faydaları:


Öksürük: Özellikle yatağa uzandığında başlayan kuru öksürük için bal şerbeti içmek faydalıdır.
Kabızlık: Sıcak suyun içerisine katılarak hazırlanan bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.

Grip: Bal limon veya sütle içilərsə gribin iyileşmesini hızlandırır. Koruyucudur: Bal’ın antibakteriyel özellikleri olduğu için içerisinde bakteri, mantar oluşmaz. Bazı besinleri bozulmadan balın içinde tutmak mümkündür.

Kültürel kuvvetlendirmektedir Balın içerdiği şekerin kana geçmesi çok kolay olduğuna ve sindirim sürecine ihtiyaç olmadığına göre kolayca kana geçer .
Ağrı azaltıcıdır: Balın bilhassa buharı acıyı birkaç dakika içerisinde azaltmaya başlar.

Göz için yararlıdır: Gözün görme gücünü arttırır. Nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekildiği takdirde gözün keskin görüş kabiliyetini artırır.

Kansızlığın önler: Kan yapıcı özelliği var. Ayrıca hasta yatağından yeni kalkmış insanların vücudunun güçlenmesine yardımcı olur.

Damarları açar: Oksijen ile tepkimeye girip tam yanma meydana getirdiği için kanda daha az artık madde bırakır. Kalp kasını güçlendirici ve rahatlatıcı özelliğe sahiptir.

Romatizma: romatizma sırasında dışarıdan kullanın hastalığı iyileştirir.
Fazla Kilo: Bal içerdiği enzimler sayesinde şişmanlığın önüne geçer. Özellikle ılık bal şerbetinin arıqladıcı özelliği var.
Alerji: Alerji kullanıma olumlu sonuçlar elde edilmesine neden olur.
Doğal diş macunu: Diğer besinlerden farklı olarak bal dişleri ve diş etini temizleyip parlatır. Dişleri ve diş etini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.
Balgam sökücü: Balgamı sökür, vücudun rutubetini azaltır.
Karın ağrısı: Bal şerbeti karın ağrısını kısa sürede durdurur.
Tüberküloz: Çiçek balı gül ile karıştırıp sabah ve akşam yenirse akciğer yaralarına ve vereme karşı faydalı olur.
İdrar söktürücü. İdrar kanallarını temizler, iltihabı kurutur.

Bal nedir
Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertazenzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir. Nektar bala çevrilirken arılar sağladıkları invertaz enzimi sayesinde sakkarozu inversiyona uğratarak fruktoz ve glikoz şeklinde basit şekerlere dönüştürür ve fermantasyonun meydana gelmesini önleyecek miktarda suyunu uçururlar. Kovandaki hücrelere yerleştirilen ve üzeri mumdan bir kapakla örtülen bal arılarca sağlanan özel havalandırma sistemi sayesinde bildiğimiz tat ve kıvama gelir.

Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Balın kokusunu, çiçeklerdeki aromalı uçucu yağlar verir ki bu aynı zamanda çiçeklerin kokularını sağlayan yağdır.

Bal üretiminde ½ kg ham nektarı toplamak için 900 bin arının bir gün boyunca çalışması gerekir. Toplanan bu nektarın ise ancak bir kısmı bala çevrilebilir. Elde edilen balın miktarı getirilen nektarın şeker konsantresine bağlıdır. Bal nem, güneş ışığı, kaynatma gibi sıradışı bir etkiye maruz kalmadıkça bozulmaz ve zaman faktöründen etkilenmez.

Hiç yorum yok: