reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Horlama yı önleyen yöntemler

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Horlama;Bir çok insanın hayatını kabusa çeviren horlama aslında sağlık sorunudur. horuldamanın önüne nasıl almak sorununun cevabını bulmaz önce horuldamaya neden olan sorunları tespit etmeniz gerekir. Horlama bizden çok, etrafımızdaki insanları rahatsız ettiği için ciddi problemlere neden olur. Özellikle de hanımlar arasında horlama nedeni boşanma ile sonuçlanır. Horuldamanın önlemenin bir çok yolu var. bu sorundan kurtulmak için birkaç yöntem önerilir.

Bunlara rağmen, horlama sorunundan kurtulmak olamazsanız, doktora başvurmayı tavsiye ederiz.

Horuldamanın önlemenin yollarından biri akşam yemeklerinde ağır yiyecekler yerine daha hafif yiyeceklerin tercih vermektir. Çünkü ağır yiyecekler boğaz kaslarını zayıflatarak horultunu artırır. Özellikle akşamları sebze yemekleri ile beslenmeye çalışmalısınız. Yediğinizi midenizin iyice sindirim etmesi için akşam yürüyüşü çok idealdir. Uyumaya yakın yemek yeməməlisiniz. 2 ya da 3 saat önce yeme içmeyi dayandırmalısınız.

Horuldamaya neden olan başka bir etken ise yatış pozudur. Özellikle sırtı üste yatmak horuldamanı artırır. Bunun için sırtı üste uyumak yerine, yan yatmayı tercih etmelisiniz. Yan yatmak horlamayı hayli azaltır veya tamamen ortadan kaldırır.

Boğazdaki zayıflamalar ve burun tıkanıklıkları da aşırı horuldamaya neden olur. Boğaz içi enfeksiyonları ve boğaz iltihabı da horuldamanın sebeplerindendir. Bu sorunlardan kurtulmak için mutlaka doktor kontrolünden geçmelisiniz.

Eczanelerde satılan burun bantlarını da deneyebilirsiniz. Onların horlamayı önlediği bilinmektedir.

Özellikle aşırı şişman insanlar daha çok horulduyorlar, yani kilo da horuldamanın önemli nedenlerinden biridir. Düzenli egzersiz yaparak fazla kilolardan kurtulmaya çalışmalısınız.

HORLAMA YI ÖNLEMENİN 7 YOLU
1 . Yatış biçiminizi değiştirin. Sırt üstü yattığınızda diliniz boğaza doğru katlanır ve damağa baskı göstererek, garip ses çıkarmanıza, horuldamanıza neden olur. Bu yüzden yan üstü yatmaya çalışın.

2 . Kilonuzu kontrol edin. Fazla Kilo horuldamanın diğer nedenlerinden biridir.
3 . Alkollü içkiden uzak durun. Alkollü içki boğaz kaslarına olumsuz etki gösterdiğinden yatmadan önce içilen alkollü içki horuldamanıza neden olacaktır.

4 . Uyku normanızı bulunuz. Kötü uyku modu horuldamaya yol açıyor.

5 . Burnunuzu açık tutun. Burnunuz bağlı olduğunda ağızdan nefes alıp verdiğiniz için horuldamalı olursunuz. Eğer grip olduğunuz için burnunuz tutulubsa, burun açıcı ilaçlar kullanın ve ılık banyo yapın.

6 . Yastığınızı değiştirin. Yatak ve yastık dolayı sizde oluşan alerjen göstergeler horuldamaya neden olur. Tozlar yastıkta toplanarak, alerjen etkiler yaratır ve nefes almanız zorlaşır. Ev hayvanlarının yatağınızda yatmasına izin vermeyin. Yastığınızı her 6 ayda bir, yastık örtüsünü ise her hafta değiştirin. Yanlış seçilen yastık horultunu azaltırken, boyun ve baş ağrılarına yol açabilir. Bu yüzden dikkatli olun.

7 . Bol su için. Susuz kaldığınızda burun ve yumuşak damağınıza sıvılar azaldığı için horlama ihtimaliniz artıyor. Kadınların günde 11, erkeklerin ise 16 bardak sıvı alması doğru kabul edilir

Bunu paylaş:

Hiç yorum yok: