reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Koşarak nasıl kilo verilir

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Nasıl kilo verilir;Şu anda birçok kişi kilo vermek ve sağlıklı olmak için koşu sporu ile ugraşıyor

Fakat koşmaktan yeterince faydalanmak için bunu düzgün yapmak gerekir. Uzmanlar koşmaya başlayan insanlara bazı ipuçları verir. Bu ip uçlarını takip etmek çok önemlidir.

Koşarak kilo verme konusunda uzmanların tavsiyeleri
 Koşu yapmak isteyen insanın sağlığında ciddi bozulmalar olmamalıdır. Eğer sizde kalp-damar, nefes alma sistemi veya diğer organ ve sistemlerinde bozulmalar varsa, mutlaka önce size kontrol eden doktorla danışınız. Belki, koşu sizin için uygun bir spor değildir.

Koşarak nasıl kilo verilir
Koşmaya başlamak için erkenden kalkmak gerekir. Sabahları temiz hava daha koşu yapmak daha uygundur. En önemlisi şudur ki, işte sabah koşusu metabolizma süreçlerini hızlandırır ve bu da kilo vermeye yardımcı olur.Nasıl kilo verilir sorununuzun en önemli Korallarından birtanesi budur.
Koşu yapmaya çıkmadan önce yemek yemek tavsiye edilmez. Su ise mutlaka içiniz. Koşu sırasında insan güçlü terliyor ve bu da susuz kalmaya neden olacaktır. Koşmaya başlamadan önce 1 bardak temiz su için. Suya 1 çay kaşığı bal ilave etmek de mümkündür.
Koşu için hafif ve rahat giysiler seçin. Spor ayakkabısı çok önemli bir konudur. Doğru seçilmemiş ayakkabı eklemler ve omurga sütununda ciddi bozulmaların oluşmasına neden olabilir. Ayakkabı magazalarında koşu için tasarlanan spor ayakkabıları satılıyor. Böyle ayakkabıların altlığı kalın olur ve altlığın ortasında oyuk olur ki, amortisman oluşturulması ve eklemler ve omurga sütunu eziyet çekmesin.
Eğer daha önce hiç spor yapmadınız veya uzun süre spor yapmaktan uzak kaldı iseniz, dikkatli olun. Koşmaya 5-10 dakika içinde ve yavaş tempoda başlayın. Eğer 2 dakikadan sonra nefes nefese olursanız ve daha koşamıyorsanız , nabzınızı kontrol edin. Nabzınız 140 ve bundan fazla ise, koşmayı erteleyin. 1-2 hafta 30-40 dakika içinde hızlı tempoda yürüyün. Daha sonra koşmaya başlayınız. Fakat nabzınızı yoklamaya devam edin – 140 dan az olmalıdır.
Spor yapmak ile meşgul olmayan insan bir günden bir koşmakla meşgul olmalı ve 5-10 dakikadan başlamalıdır. Daha sonra koşma zamanını tedricen 30 dakika arasında arttırmak ve haftada 5 kez koşmak uygun olur. Uzmanların görüşüne göre, 30 dakikadan az koşu zayıflamaya yardım etmeyecek. Sağlığın korunması, bağışıklık sistemini güçlendirmek için gün boyunca 15-20 dakika boyunca koşmak yeterlidir.
Koşu insana zevk vermelidir, koşu sonra insan kendini zinde hissetmeniz gerekir. Ancak bu durumda koşu sağlığınıza fayda getirebilir. Eğer insan koşudan geri sonra kendini çok yorgun, halsiz hissediyorsa, demek ki,koşmanın zamanını azaltır.
Koşar iken kendinizi kasmayın, gergin olmayın. Koşarken vucudunuzu biraz öne eğin, başınızı çok düşük düşürmeyin, ayaklarınızın altına bakmayın. Pençeleri tam olarak yere koymayın – önce yere taban, sonra pencenin önce bölümü deymelidir. Eğer kaçarken siz birden tüm pençeyi yere koyuyorsanız, bu ayaklar ve omurganıza zarar getirebilir.
Koşu sırasında sadece burunla nefes almak gerekir.Bu, yanlış bir bilgidir. Koşu sırasında hem burunla, hem de ağızla nefes almak olur.
Koşarak nasıl kilo verilir Acık havda Park, stadyum orman doga içerisinde koşmak için en iyi yerlerdir.en iyi kilo vermek için ideal koşu ortamıdır.

Hiç yorum yok: