reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Ceviz kanserden korunmaya yardımcı olur

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Ceviz in faydalarından birtaneside kansere karşı cok etkili olmasıdır.Cevizin bir cok faydası vardır.Fakat biz bu yazımızda cevizin kanseri yenmekle ilgili paylaşımda bulunacagız.

Ceviz hem taze, hem de kuru şu da kullanılabiliyor. Kek, etli yemeklere, Pilavlar, makoronlara vb. yemeklere katılarak onların lezzetini artırır. Tüm dünya mutfaklarında olduğu gibi, Türk mutfagındada kendine geniş yer alan bu besinin faydalarını ise saymakla bitmez.

Formülün-de doymamış yağ asitleri içeren ceviz, diğer sert kabuklu meyveler gibi yağ oranı yüksek olsa da, daha az miktarda doymuş yağ asit sahiptir.Bu yağlar bitkisel yağlara çok uygun geliyor. Ceviz aynı zamanda lif, tanin, polifenol gibi sağlık için yararlı olan birçok maddelerle zengindir.
Cevizin kalsiyum ve fosfor maddesi ile zengin olduğu için zihinsel yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri berkidir. Sinir sisteminin, kas dokusunun çalışması için gerekli olan maddelerle zengin bir gıdadır. İçeriğinde magnezyum fazla olduğu için kasları yatıştırır. Kırmızı kan hücrelerinin artmasına, akciğerlerden oksijenin dokulara taşınmasına yardımcı olur. Kansızlık hastalığında gereken demiri de ceviz kullanılarak ortadan kaldırabilir. Özellikle antioksidan bolluğuna göre kanserden korunmaya yardımcı olur, sindirim sistemini güçlendirir. Yapılan araştırmalara göre yemek sonunda kullanılan az miktarda cevizden yemek, yağlı besinlerin damarlara verdiği zararı ortadan kaldırır. Araştırmalardan anlaşılmıştır ki, ister ceviz, gerekse diğer sert kabuklu meyveler kalp kalp krizi riskini otuz ile elli oranında azaltır.
Cevizayrıca güçlü bir Omega-3 kaynağı olarak iyi kolesterolü artırma özelliğine sahiptir. Genel olarak vücutta bulunan tüm kolesterolü da gerekecek derecede azaltabilir bilecek bir besindir.
Cevizden kullanırken dikkatli olun!
Güçlü enerji kaynağı olan cevizden aşırı kullanımı ile kilonuz üzerinde bulunan kontrolü kaybetmiş olursunuz. Bu nedenle cevizi avuçla yok, sayarak yemek uygundur. Bir cevizde ortalama 25 kalori, 8 ceviz ise yaklaşık 200 kalori verebiliyor. Kilo probleminiz olsa da, günde 8 ceviz yiyebilirsiniz, bu değişikliklerin, ya 200 kaloriyi başka yediğiniz gıdalardan kesecek, ya da 200 kaloriyi harcayabilecek bir yürüyüş yapmalısınız.

Ceviz, cevizgiller familyasından Juglans cinsinden tek tüysü yaprakları karşılıklı dizilmiş ve aromatik kokulu ağaç türlerinin ortak adı. Kışın yaprağını döken ağaçlardır. Genç sürgünlerin özü bölmelidir. Tomurcuklar az sayıda pullarla örtülmüştür.

Hiç yorum yok: