reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Güne yorgun başlamanın sebepleri

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Güne yorgun başlamanın sebepleri ; Muhtemelen, bazı günlerde siz de uykudan yeni uyanmanıza rağmen, kendinizi çok yorgun, sanki enerji krizi yaşamış gibi hissediyorsunuz.
Peki bu yorgunluğun varoluş nedenlerini biliyormusunuz? Bu kez nedenini bilmediğiniz takdirde sizi yorgun gösteren nedenler hakkında konuşacağız.


Güne yorgun başlamanın sebepleri
Güne yorgun başlamanın başlıca sebepi yeterince uyumamak
Yeterince uyumuyorsanız yorgun olmanız çok normaldir.Galiba, öyle düşünüyorsunuz ki, bu tutarlı bir neden değil, ama bilmelisiniz ki, uyumak sadece dinlenmek demek değildir. Çok gezmek organizma için ne kadar yararlı, uyumak da bir o kadar önemlidir. Uyuma esnasında insanın hormonları büyüyor. Protein hormonunun büyümesi kemiklerin güçlenmesine neden olur.
Aynı zamanda, az uyumak insanda depresyon yaratıyor. Bunun için günlük 7, 8 saat yatmalısınız. Bu enerjinizin restore edilmesine ve güne zinde başlamanız neden olacaktır.

Çok hızlı yemek yiyorsanız güne yorgun başlarsınız
Genellikle yediğimiz yiyeceklerin psikolojimize etki de gösterdiğinden habersizdiniz yanılıyormuyum.Yediğimiz besinlerin ruh halimize nasıl etkileyeceğini bilmediğimiz için bazen sıhhattimizle birlikte psikolojimizide olumsuz etkileyen yiyecekler yiyor, sonda ise beklemediğimiz sonuçlarla karşılaşırız. Yediğimiz zaman bu yemeklerin tadı size ne kadar hoş gelse de, araştırmalara göre fast foodun zararlı içerikleri bir süre sonra tüm enerjimizi yitirmemize neden olur.

Yeterince su içmiyorsanız yorgunluk hissi olur
Çoğu bilmiyor ki, kendimizi yorgun hissetmenizin nedenlerinden biri de susuzluga bağlıdır. Bir bardak su bizim için bir destek, daha fazla şeker demektir. Unutmamalısınız ki, gün boyunca aynı enerji yi korumak için mutlaka su içmelisiniz.

Az hareket ediyorsanız yorgun olmanız çok normal
Her zaman yüksek enerjiye sahip olmak için daha fazla hareket etmelisiniz. Bunun için de aktif yaşam tarzı geçirmek gerekir. Bu kan dolaşımınızın hızlı hareketine neden olacak. Eğer yerleşik işte çalışıyorsanız, sabah ve akşam en azından zamanınızın yarım saatini basit egzersiz hareketlerine ayırın.

Hormonlarınızda sorun
Enerjisizliğin nedeni hormonlarınızda olan sorunlar da olabilir. Hormonların zayıf gelişmesi sizin aktif hayatızı yok edebilir. Bu gibi sorununuzun olup olmadığını bilmeniz için ilk adım olarak muayene olmanız gerekir.

Hiç yorum yok: