reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Akciğerlerin sağlığı nı korumak için 6 basit öneri

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Akciğerlerin sağlığı nı korumak:Akciyerlerin sağlığı organizmada önemli hava değişimi görevini görür. Uzmanların söylediklerine göre, akciğerlerin saglıgı için normal faaliyetinden tüm organizmanın sağlığı bağlıdır. Büyük şehirlerde yaşayan, sigara içen, kötü beslenen, kötü şartlarda çalışan, azhereketli, aşırı vücut ağırlığı olan insanlarda akciğer hastalıklarının riski artıyor.


Akciğerlerin sağlığı nı korumak için çok basit tavsiyelere uymak gerekir.

1. Sigara içmekten vazgeçin. Bu kötü alışkanlık bir çok ağır akciğer hastalıklarının, aynı zamanda, akciğer kanserinin, esas risk faktörüdür.

2. Genellikle açık havada olun, deniz kenarında, parkta, ormanda dolaşın. Temiz hava akciğerler için asıl “ilaç” işlevi yerine getiriyor. Çam ağacı, küknar, okaliptüs ağaçları olan yerlerde gezmek özellikle iyidir. Bu ağaçların havası akciğerleri iyi temizler. İşte bu nedenle akciğer kurortlarında, sanatoriyaların işte bu ağaçlara daha sık rastlanır.

3. Doğru beslenin. Gidalanmanız tam değerli ve sağlıklı olmalıdır. Akciğerler için özellikle yararlı olan ürünler şunlardır: – kök. Beta-karotinle zengin olan havuç akciğerlerin dokusunu güçlendirir. – Süt ürünleri. Bu ürünler kalsiyumdan zengindir. Kalsiyum ise akciğerlerin normal işleyişi için en önemli maddelerden biridir. – Narenciye, kuşburnu. Bu ürünler C vitamininden zengindir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlam immun sistem ise akciğerleri hasarlı mikroorqanizmlardan koruyor. – Pancar. Bu sebze bronxları çok iyi temizler. Dolayısıyla, bronşit, pnevmoniya sırasında halk hekimliği puan eklenmiş pancar şıresini içmeyi tavsiye ediyorlar. – Doğal tereyağı ve zeytinyağı. Akciğerlerin normal faaliyetine yardımcı olur. – Bal. Bu benzersiz ürün akciğerleri iyi temizler ve güçlendirir. – Alıç. Akciğerlerin çalışma verimini artırır, sümükten temizler. – Marul. – Ananas. İçeriğinde bulunan “bromelayn” enzimi akciğerlere antiseptik, iltihab ile mücadele eder.

4. Fit vucuda sahip olun. Fazla kilo ve obezite nefes alma sisteminin etkinliğini zorlaştırıyor.

5. Hareketli olun, spor, beden eğitimi ile meşgul olun. Bu akciğerlerin temizlenmesine ve aktivitenin iyileşmesine yardımcı olur.

6. Zararlı maddelerden mümkün olduğunca uzak durun. Bu hem üretimde, hem de günlük hayatta kullanılan kimyasal maddelere aittir. Kadınlar günlük kullanılan kimyasal maddeleri tozu, sirke, ev sabunu gibi hasarsız araçlarla değiştirilmesi mümkün.

Hiç yorum yok: