reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Ayakkabınız Ayağınızı sıkıyorsa

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Ayakkabınız Ayağınızı sıkıyorsa ; Beğenip – severek aldığınız ayakkabı ayağınızı sıkıyorsa bunun için çıkış yolu bu ayakkabıdan vazgeçmek değil.

Bazı doğal yöntemlerle favori ayakkabıyı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer ayakkabı ayağınızı sıkıyorsa bu demek değildir ki siz, kendi ayak ölçünüzden küçük boyutta ayakkabı aldınız. Bazı ayakkabılar gerçekten de kullanıldıklarında genişler ve sizin ayağ biçiminize uygun bir şekil alır. Tabii ki bu sürecin bitiş sürecini beklemek sağlığınıza zararlıdır. Dolayısıyla sunduğumuz bir dizi pratik yöntemle siz ayakkabınızı genişletilmiş rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Gazete yapraklarını ıslatıp ayakkabınızın içine koyun. Bir gün beklettikten sonra ayakkabınız kısmen yumuşak olacak ve giyildiğinde ayağınızı sıkmayacak.
Ayakkabınız burnu açık bir model irse anılan ayakkabının burnunu sirke ile ıslatıp, sonra burun bölgesine ıslak mendil ile iyice yerleştirip bir gün bekletin.
Saf alkolü sünger veya havlu ile ayakkabınızın içine sürün. Kuruyana kadar bekleyin.
Sıcak hava ayakkabı genişletmek için en pratik üsullardendir. Bunun için ayakkabınızı giymeden önce saç kurutma ile ayakkabınızı biraz havalandırın.
Aynı zamanda ayakkabı seçiminde bazı detaylara fikir vermemizde fayda var.
Sağ ve sol ayağınızın ölçüsünde fark olabilir. Öyleki nispeten büyük boyuta sahip olan ayağınızın ölçüsünde ayakkabı seçin.

Ayakkabı almak için en uygun zaman akşamdır. Çünkü sabahları ayaklar rahat olduğundan yarım ölçü de olsa sizi yanıltabilir. Ama akşam ayakkabı alırsanız, bu sizin için en uygunu olacaktır. Çünkü günün yorgunluğu sonucu biraz ayaklarımız sabahki boyutuna oranla şişdiginden kendi ölçünüzü seçmekte yanılmazsınız.

Eğer listelenen üsularla ayakkabınızın genişledilmesini elde edemediiseniz bunu herhangi ayakkabı tamircisinde de çözebilirsiniz. Ayyakkabının ön taraftan sıkmaması için belli bir süreçte (kalıp yerleştirmekle) bu ayakkabıyı yarım ölçü büyütmek mümkündür.

Hiç yorum yok: