reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Cildin yaşlanması nı hızlandıran faktörler nelerdir?

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Cildin yaşlanması nınTecrübelerimiz özellikle, katı yastıkta uyumanın uyku sırasında yoğun şekilde uzama konumunun kullanılmasının cildin yaşlanmasını hızlandırıcı etkisi olduğunu gösteriyor. Bir çok insanın yıllarca yan yana yatması o tarafta yaşlanma etkilerinin daha yoğun şekilde ortaya çıktığını müşahede ettik.


Bir insanın yüz dahil, tüm vücudunda tam bir simetrinin olmayacağı bilinen bir konudur, ancak yan yatışdakı dengesizlik bu asimetride daha bariz bir örnek olarak gösterilebilir. Yine bazı insanlarda, yan yatış alışkanlığından bağlı olarak uyku çizgileri adlandırılan ek kırışıklıkların da ortaya çıktığını unutmamak gerekir. Erken yaşlarda bunun önüne geçmek istiyorsanız, bunu dikkate alın.

Cildin Yaşlanmasını Geciktirmek için Ne yapmak gerekir?
Uyku sırasında yüzünüze ne kadar az baskı olursa, o kadar iyidir. Ancak boyun ve omurga sağlığı açısından çok yumuşak yastıgların zararlı olduğunu da unutmayın. Uyku sırasında uygun omurga pozisyonunu sağlayacak şekilde, yumuşak yastık tercih edilmelidir. Yan yatış pozisyonundan mümkün olduğunca kaçınmak gerekir. Uyku sırasında yan yatış pozisyonuna kontrol etmek imkansız olabilir, ama en azından uykuya dalan zaman sırtüstü pozisyonu seçerseniz, zamanla bu bir alışkanlık halini alabilir.
Genç kalmak için nelere dikkat edilmelidir
Yaşlılık etkili olan her şeyi kontrol etmemiz mümkün değil. Genetik faktörler, çevresel faktörler gibi kontrol edemeyeceğimiz bir çok faktör var. Ancak uyku pozisyonu gibi, basit kontrol edeceğimiz hususlar var. Cildin sürekli nemli ve temiz kalması, güneş ışınlarından korunması bu işin esas kuralıdır. Nem derken sadece nemlendirici kozmetik araçlardan yoğun şekilde kullanmak yada düşmemelidir. Diğer organlar gibi deri de suya ihtiyaç duyuyor. Cildin nem dengesinin yüzde 90’ı içtiğimiz su sayesinde kendi ihtiyacını karşılar. Su içmədikdə ise dışarıdan ne kadar nemlendirici çekseniz de, faydası olmuyor. Zahiren deri nemli görünse de, alt tabakalarında kuru kalmış olur.
Dolayısıyla sadece güzellik uğruna değil, sağlık için günde 8-10 bardak (yaklaşık 2-2,5 litre) su içmeye ihmal etmeyin. Çoğu çayı da bu hesap vurur. Fakat çay ve kahve suyu yerine geçmez. Çay ve kahve farmakolojik olarak su atdırıcı (sidikqovan) etkilidir ve kendi hacimleri kaderinde sıvı kaybına neden olurlar. Günlük hayatımızda gereken miktarda su içmeyi alışkanlık haline getirilmesi gerekir. Aynı zamanda düzenli olarak cilt tipine uygun bir krem cildin nem ihtiyacını tam olarak ödeyebilirsiniz.

Cildin temizliği en önemli faktördür
Cildin temizliği de nemli olması kadar çok önemlidir. Bol kokulu, renkli, ph değeri belirsiz olan sabunlardansa, saf beyaz sabun veya profesyonel temizleyiciler yüz temizliği için daha uygundur. Temizlik sadece gözle görülür temizlik anlamına gelmiyor. Deri yüzeyinde sürekli yığılıp kalan ölü derilerin de arındırılması çok önemlidir. Cildi ölü hücrelerden arındırmak için peeling yapmak gerekir. Evde kendinizin peeling maskesi hazırlamaya vaktiniz yoksa, size en yakın kozmetik mağazasında hazır peeling maskelerini rahatlıkla bulabilirsiniz. Onu haftada bir kez banyo sonrası yüzünüze çekerek hafifçe masaj yapmalısınız. Piling yöntemi cildi üzerindeki ölü deri yükünden kurtararak daha rahat nefes almasını sağlayacak.

Cildin 4 mevsim güneşten koruyun
Güneşin zararlı etkileri kanser de dahil olmak üzere cilde pek çok sorun yaratabilir. Güneş ışınlarına maruz kalan cilt daha çabuk kurur, daha hızlı kırışıyor ve deri üzerinde gözle görülecek kadar büyük veya küçük güneş lekeleri oluşur. Güneşin etkisi bir bardağın damla damla dolmasına benziyor. Yıllarca güneşin olumsuz etkilerini göremeyebilirsiniz, ancak bardak bir anda daşanda her şey ortaya çıkıyor. Cildinizi korumadıgınız sürece güneşin verdiği zararların üstesinden gelemez. Cildi korumanın yolu ise cilt tipine uygun en yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmaktır. Sadece, yay bölümlerinde değil, dört mevsim güneş koruyucu kullanılmalıdır. Güneş koruyucuların genel olarak koruma süreleri 4-5 saattir. Güneşli yaz gününde sabah evden çıkarken çekilen güneş koruyucusunun öğle saatlerinden sonra hiçbir savunması kalmaz. Etkin korunma için SPF içeren kremleri birkaç saatten bir çekmek gerekir. Son yıllarda saatlerce etkisini sürdüren koruyucular da tanıtıldı. Gün içinde sık sık uygulamak imkanı olmayanlar için bu tür koruyucular iyi bir seçenek olabilir.

Cildin güzelligi ile ilgili diger yazılarımız için güzellik sırları kategorimizi ziyaret etmenizi tavsiye ederim

Hiç yorum yok: