reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Az su içmek neden zararlıdır

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Az su içmek neden zararlıdır;Yetişkin insanın vücut ağırlığının 60-70% i, yani üçte ikisi sudan ibarettir. Doğru, bu gösterge yaşa ve ağırlığa göre değişir, ama her durumda erkek vücudundaki su oranı kadınlara göre daha fazla oluyor. Yaş arttıkça ise vücuttaki su yavaş yavaş azalmaya başlar. 
İnsan beyninin 75, kanının 92, kaslarını 75, kemiklerinin ise 22% -inin sudan oluşmaktadır olduğunu düşünürsek, demek ki, yeteri kadar su içmemek aynı zamanda hem beynimizin hem kanımızın, hem organlarımıza, hem kemiklerimizin gelişimi olumsuz etkiliyor. Peki bu etkiler özün en çok hangi formda açığa verir?
Uzmanlara göre, az su içmenin yarattığı rahatsızlıklardan en birincisi yorgunluktur. Çünkü su vücudumuzdaki en önemli enerji kaynağıdır. Bu yüzden de susuzluk organizmada halsizlik ve yorgunluk yaratır.
Susuzluğun yarattığı diğer rahatsızlıklar sırasında ise astım, alerji, kan basıncı, deri problemleri, yüksek kolesterol, sindirim bozuklugu, böbrek problemleri, kabızlık, eklem ağrıları hatta zamansız yaşlanma gibi birçok sorunların isimlerini çekebiliriz.

Doktorlara göre ise susuzluğun yarattığı en önemli sorunlardan biri de aşırı kilo. Öyle ki, az su içmek vücudumuzdaki yağ hücrelerinin gelişimini hızlandırır.Bu tür sorunları yaşamamak için Diyetisyenler hastalara yemekten önce su içmeyi tavsiye ediyorlar. Çünkü o zaman insanın iştahı azalır. Bu da kilo almayı engeller.

Az su içmek vucuda zararı oldugu gibi günde 1.5 lt su içmenınde vucuda faydası var.
Araştırmalar gösteriyor ki, yıl boyunca günde 1,5 litre su içerek 17,400 kalori kaybedebiliriz. Bu ise yaklaşık üç kilo fazla kilolardan kurtulmak demektir.

Hiç yorum yok: