reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Karnı üzerinde uyumanın zararları

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Karnı üzerinde uyumanın zararları ; Uzmanların görüşüne göre, gece sürekli karın üstü yatmak insan sağlığına ciddi zarar verebilir. Bu pozizyonun 7 esas tehlikesi var:

1. Karnı üzerinde uyumanın kan damarları sakılmış durumda kalır, baş beyinin kanla sağlanması bozulur. Bu  ise sabah baş ağrılarına ve diğer bozulmalara neden olabilir. Bu pozizyon özellikle yaşlı insanlar için tehlikelidir ki, onlarda bu durumda insultun ve ani ölümünün riski artıyor. 

Karnı üzerinde uyumanın zararları
Karnı üzerinde uyumanın zararları
2.  Karın üstü yatmak ayrıca boyun bölgesi  için zararlıdır.

3. Bu durumda yatan insanın göğüs sıkışır ki, sonuçta akciğerler kötü çalışır, organizmanın oksijen sağlanması keskin bozulur.

4. Ayrıca bu poz beyaz ciğerin sağlığı için de ziyanlıdır – sıkılmış durumda kalan akciğerde durgunluk oluşur ve sonuçta iltihabın riski artıyor.

5. Bilim adamlarının görüşüne göre, bu pozda yatan kadınlarda meme kanserinin riski artıyor.

6. Bu pozizyon yüz derisinin durumu için çok zararlıdır- deri dartılır, sıkılıyor ki, sonuçta bu pozizyonda daim yatan insanda kırışıklıklar daha hızlı oluşur.

7. Erkeklerde bu pozizyon cinsiyet sisteminin etkinliğine olumsuz etkiliyor ve uzmanların görüşüne göre hatta impotensiyanın gelişmesine neden olabilir.

Hiç yorum yok: