reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Brokoli nin faydaları

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Brokoli;Artık uzun zamandır kilo ile mücadele ürünleri arasında çok popüler olan brokoli, lahana ailesine aittir.
Bu ürünü pişirme yöntemleri çeşitlidir: suda kaynatmak, kızartma, peksimet, mayonez ve soslarla ile ezilmiş şekilde yemek mümkündür. Brokoli – vitamin ve minerallerin kaynağı sayılan sebzelerden biridir.Yüksek miktarda C vitamini, folik asit, kaliy, selülloz ve beta- karotinin olmasından ek, içerdiği antioksidan ve diğer hayırlı maddeler kalp damar ve kanser hastalıklarının oluşma riskini azaltır. Tüm bu iyi yönleriyle ber aber, brokoli lezzetli, rahat hazırlanan ve neredeyse tamamen kalorisiz üründür. C, PP, K, U vitaminleri ve beta-karootinin kaynağı sayılan bu sebzenin içerdiği askorbik asit (C vitamini) kaynağı olan narenciye meyvesinden olduğundan 2.5 katıdır. İçeriğinde bulunan beta-karotinin miktarına göre ise (A provitamini – güzellik ve iyi görme yeteneği vitamini), bu vitamini kaynağı sayılan kök ve balqabaqdan daha ön sıralardadır.

Ayrıca brokolinin, içerdiği U vitamini olan sebzelerden sadece kuşkonmaz geri kalıyor. Mineral maddeler gelince brokoli, içerdiği kaliy, kalsiy, fosfor, natriy ve demirin sayısına göre sadece gül kelemle rekabet, protein ve mineral tuzların miktarına göre onu geride bırakıyor. Yüksek miktarların fizoloji aktif maddeler sayesinde, bu ürün kalp yetmezliği ve sinir sistemi bozuklukları olan insanlar için tavsiye edilir. İçeriğinde bulunan klorofil kanın terkibine olumlu etkiliyor. Ayrıca brokolinin en iyi antisklerotik araçlardan sayılır. Az zamandır ki, bu ürünün ayrıca kanserin korunma için mükemmel bir araç olduğu da ortaya çıktı. Uzmanların araştırmaları temelinde belirlenmiştir ki, brokolinin içinde mide yarasını oluşturan bakterileri öldüren ve bu organda kanserin oluşmasına engel olan özel sulfarofan maddesi vardır. Sulfarofan hatta antibiyotiklerin etki edemeyeceği bakterileri bile öldürebiliyor. Sağlığınıza kayıtsız değilseniz, hem bu kadar hayırlı, hem de hemen hemen 0 kalorili bu ürünü gıda rasionunuza edinmeniz önerilir!

Brokoli, Lahanagiller familyasından,küçük yeşil yumrular hâlinde olan, haşlanarak yemeği hazırlanan bir sebze.

Hiç yorum yok: