reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Dis saglıgı neden bu kadar önemlidir

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Dişleri saglıklı tutmak önemli konulardan biridir. Çünkü dişlerin bozuk olması genel sağlığımıza kötü etkiliyor. Soru olabilir neden dişleri sağlıklı tutmak çok önemlidir. Cevap, orqanizimde tüm organlar birbiriyle bağlantılıdır.


Sizin dişlerinizde sorun olunca, gıda iyi çiyneyemediginize göre sindirim bozulur. Sindirim sürecinin pozulmsı sırayla kan dolaşımının zayıflatır. Sonuçta, biz kendimizi rahatsız hissederiz ve çeşitli hastalıklara karşı imunitetimiz zayıflıyor.
Peki dişleri sağlıklı tutmak için ne yapmak gerekir? Aklınızda tutun ki, oksijen ve sudan sonra orqanizim için 3 önemli elemanı kalsiyum. Vücudumuzdaki kalsiyumun böyüh bölümü diş ve kemiklerde fosfat şeklinde olur ve sağlamlığını temin ediyor.
Orqanizimde kalsiyumun miktarı azaldıqda dişler zayıflar ve çeşitli dış etkilere karşı duyarlı olur. Kalsiyum özellikle süt sorumluların, et, balık ve çeşitli meyvelerin təkibində hakimdir.

Orqanizimde kalsiyuma günlük telabat çocuk ve büyüklerde farklı olur. Dünya Sağlık Örgütü kalsiyumun günlük normunu aşağıdaki miktarların kabul etmeyi tercih eder:

Günlük kalsiyum ihtiyacı
3 yaşına kadar çocuklar için – 600 mg

4-10 yaşında çocuklar için – 800 mg

10-13 yaşında çocuklar için – 1000 mg

13-16 yaşında gençler için – 1200 mg

16 yaşında yukarı gençler için – 1000 mg

25-50 yaş arası yetişkinler için – 800-1200 mg

boylu veya çocuk emziren kadınlar için – 1500-2000 mg

Hiç yorum yok: