reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kilo artmasının 9 bilimsel nedeni

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Kilo artmasının 9 bilimsel nedeni ; Günümüzün en büyük sağlık problemlerinden olan obezite herkesin başına bela durumdadır. Peki bu kadar kilo artmasının sebebi nedir?


Kilo artmasının 9 bilimsel nedeni
Bu konuda yapılan bilimsel araştırmalarda ağırlık artmasının 9 bilimsel nedeninin olduğu kaydedildi.

Aile ile yemek yememek

Araştırmalara göre aile ile birlikte yenilen yemeklerde daha samimi bir ortam oluyor ve daha sağlıklı yemek yemek konusu sık sık gündeme gelerek sizin düzgün qidalanmağınız için uyardı.

Aileleri ile birlikte yemek yiyen çocukların obezite riski çok düşüktür.

Doğum yılınız

Araştırmalar doğum yılınızın kilonuzun artmasına neden olduğunu söylüyor. 1942 yılından sonra doğan herkesin obezite riski var. Bunun nedeni beslenme tarzının değişmesidir.

Klasik müzik

Klasik müzik söylenen restoranlarda daha çok yemek yendiği ve içki içildiği de gözlenir.

Geceleri çalışmak

İnsanlar gündüz yaşamaya programlaşan canlılardır. Gece uyanık olan insanlar yemek yemek konusunda daha istekli olurlar.

az uyumak

Az uyumak kilo artmasına nedenleri arasındadır. Vücudumuz uykuda gerekli besinleri topladığı için uyanık kaldığınız zaman gerekli besinleri toplaya bilmediği için yemek yemek isteği artıyor.

tv izlemek

TV’ye bakmak vücudun hareketini azaltırken, yemek yeme isteğini artırır. Buna göre TV’ye bakmak obezite riskini% 23 artırıyor.

Çevre kirliliği

Çevrenin kirli olması da ağırlık artmasının nedenlerinden biridir. Bilimsel olarak atıkların yarattığı kirlilik piylenmeni artırır ve vücudun yağ tabakasının büyümesine neden olur.

Stres ve depresyon

Stres ve depresyon Kilo arttıran nedenler arasında yer alır. Depresyon özellikle tatlı mamuller yemek isteğini artırır. Bunu çevrenizde depresyona düşen insanların hızlı kilo artırmasından başa düşebilirsiniz.

Hafif ve az yağlı gıdalar

Araştırmalar sonucu hafif ve az yağlı yiyecek ve içeceklerin daha fazla kaloriye sahip olduğu belirtiliyor. Bunun nedeni de “ne kadar olsa da hafiftir” diyerek daha çok aşınma olabilir.

Hiç yorum yok: