reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Yaşlanmayı geciktiren içecekler

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Yaşlanmayı geciktiren içecekler ; Yüzyıllar boyunca insanlar genç kalmanın sırrını arıyor. Âlimler de bu sırrı çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Geçenlerde onlar insanı genç tutan içeceklerden oluşan liste hazırladı. Bu listede yaşlılığın önleyen 7 çeşit içecek yer alıyor. 

Yaşlanmayı geciktiren içecekler
Yaşlanmayı geciktiren içecekler
1. Yeşil çay
Çin’de milli içecek sayılan çay eski zamanlardan beri halk tıbbında yaygın kullanılmıştır. Doktorlar bu içeceğin uzunömürlülüye doğrudan etkisini kaydeder. Bu çayın içerdiği enzimler, hatta, kanser hücrelerini yok ediyor. Özellikle çay akciğer, meme ve cilt kanseri ile mücadelede etkilidir. Ayrıca, çay beynin fealiyyetinide güçlendiriyor. Bilimsel deney sonucunda anlaşıldı ki, günde iki bardaktan fazla yeşil çay içen insanlarda yaddaşsızlığa iki kez az rast gelinir.

Mekke çayı
Arap ülkelerinde kullanılan bu içkiye “tüm dertlerin ilacı” denir.Bu çayın içeriğindeki kırmızı enzimler vücuttaki iltihap süreçleri önler ve böylece yaşlanmayı lengidir.Ayrıca, bu içecek diüretik etki verir.amma mide bozukluğundan muzdarip olanların mekke çayı ile dikkatli olmak önerilir. Belki zaman, o mide turşuluğunu artırır.

3. Kahve
Çoğu için enerji kaynağı sayılan bu içki, sen deme, yaşlanmanın da önler. Bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıktı ki, kafein sayesinde hücrelerde başlayan yaşlanma sürecini yavaşlatmak olur. Ayrıca, kofeinyaşla oluşan sinir sisteminin hastalıkları ile de mücadele ediyor. Çoklarının sevdiği bu aromalı içecek pankreas bezinin glikoza hissiyatını artırır. Buda gelecekte diyabet hastalığının oluşma riskini azaltır.

4. Kakao
özellikle, çocuklar tarafından sevilen içkide bu listede yer aldı. Harvard Üniversitesi’nin bilim adamı Norman Gollenberq bu alanda bir dizi incelemelerde bulundu. O bele sonuca ki, kakao kalp-damar hastalıklarının önüne geçer. Yaşlı insanların en çok sıkıntı çektiği öyle insult ve kalp krizi. Ayrıca, kakao beynin fealiyyetinide artırır. Belelikle, biz kakao zevk almakla birlikte, hafızamızı da güçlendiriyoruz.

5. Domates suyu
Domates suyunun önemli avantajı, içerdiği likopindir. Özelliklerine göre vitamin A ‘ya yakın olan bu enzim kanserle mücadele ediyor. Likopin kabul eden erkeklerde prostat bezinin kanseri daha az rastlanır. Likopinin cilde de etkisi vazgeçilmezdir. Bu enzim kollagenin oluşmasına neden olur. Kollajen sırayla kırışıklıkları giderir. Bundan sonra hanımlar kollageneffektli kremleri domates suyu ile yerini alabilir.

6. Kalça demlemesi
Tarihi elyazmalardan bilinmektedir ki, eski zamanlarda kuşburnu meyvesini Xeze, atlasa, kadifeye girdi. XVII yüzyılda Ruslar savaşta yaralanan askerleri savaşa kuşburnu aracılığıyla sağaldıblar. Doktorlar kalça demlemesinde sarğını ıslatıp yaralara basıblar. Bu da yaranın daha çabuk iyileşmesini etti. C vitamini ile bol kalça bağışıklığı de berkidir ve Organizmin hastalıklara devamlılığını artıyor.

Kırmızı şarap
Şarabı “delikanlılık eleksirine” çeviren, içerdiği resveratrol enzimi.Bunun sonucunda şarap insan ömrünü kısaltan hastalıkların önler.Ama şarapla da dikkatli olmak gerekir. Alkollü içkinin kabulü hoş olmayan sonuçlar verebilir. Doktorlar erkeklere haftada iki kez, hanımlara ise bir Bokal artık şarap içmek tavsiye görmüyorlar.

Hiç yorum yok: