reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Bilardo oynamanın 8 Büyük Faydası

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Bilardo oynamanın 8 Büyük Faydası ; Kopenhag Üniversitesi’nin son araştırmalarına göre bilardo

Bilardo oynamanın 8 Büyük Faydası
Bilardo oynamanın 8 Büyük Faydası
oynamanın insan vücudu büyük faydaları vardır.Bilardo oynamanın avantajlarını sizlere sunuyor.

1- yaşlanma geciktirir
Oyun boyunca aktif hareketle pasif hareketler gerçekleştiği için kaslar hem yorulmuyor, hem de hareket etmekle kendi tonusunu saklamış olur.

2- Konsantrasyon becerisini arttırır
Bir şey üzerinde odaklanmak insanın mutlu olması ve amacına ulaşması için esas gerekli amillerdendir. Bilardo oynarken insanlar kendi hedeflerini (kiy topu ve hedef topu) düzgün seçmeye, seçilmiş hedeflerine uygun bir açıdan bakmaya istenmektedir ve bu da onların odaklanma becerisini geliştirmiş olur.

3- kalori yakmakta yardımcı olur.
Sıradan bir 8-top veya 9 top oyununu bitirenedek oynamış oyuncu bilardo masası etrafında ortalama 100 devre vurur ki, bu da yaklaşık 1 km mesafe kat etmek demektir. Daha çok oynamakla daha fazla kalori yakmak da mümkündür.

4- Esneklik ve gerilmeyi artırır, denge koruma yeteneğini güçlendirir.
Bilardo oynarken oyuncular normalde gerilebilir bileceklerinden daha fazla gerilmeye mecbur olurlar. Bu onların kiy toplarına istedikleri açıdan vura bilmeleri için mutlaktır. Sürekli gerilmek ve yeniden doğrulmak kas esnekliğini artırır. Bazen bir ayak üstünde bile durup vuruş yapmaya mecbur olan oyuncuların denge ve denge yaratma becerileri da gelişmiş olur.

5- Soğukkanlı olmayı öğretir.
Ayrıca araştırma gösterdi ki, sürekli  bilardo oynayan insanlar oynamayanlarla kıyasla feci durumlar karşısında daha soğukkanlı olabiliyorlar ve düşünmek gereken anlarda kontrollarını kaybetmeden açıkça düşünmeyi daha iyi bilirler.

6- Zihinsel güçlendiriyor.
Oyun boyunca durmadan geometrik alıntılar yapmaya çalışan, hayali planlar kuran oyuncular eylenmekle birlikte hem de zihin jimnastiği yapmış olurlar. Bu da gelecekte onları daha güçlü ve keskin bir zihine ship olurlar.

7- Seçim yapmak ve karar vermek becerisini oluşturur.
Sürekli bilardo oynayan oyuncular daha isabetli ve kararlı şekilde tercih edebilirler. Bunun nedenlerinden biri, onların oyun boyunca durmadan tercih etmeleri. Her zaman birkaç vuruş pozisiyası oluşur ve oyuncu onlardan hangisini daha iyi vurabileceğini düşünüyor ve durmadan tercih ediyor. Bu onlara hiç tercih etmeyen, monoton bir hayat yaşayan kişilere göre daha kararlı adım atmak yeteneği vermiş olur.

8- Görme yeteneğini kaybetmeye izin vermez.
Durmadan daha yakına ve uzağa bakmakla oyuncular göz kaslarını antrenman yaptırıyorlar ki, bu da gözü daima tonusda barındırıyor. Sağlam ve esnek olan kaslar ise göz almasını gerektiğinde daha güçlü sata bilirler. Böylece, daha etkili uzak görme elde edilir.

Bilgisayar oyunları ve filmlerden ayrılıp bilardo gibi oyunlara meyletmeniz size hem dostlarla güzel vakit geçirmek, yeni insanlarla tanışmak fırsatı verecek hem de organizmanız için birçok faydalar sağlamış olacak. Hoş eğlenceler.

Hiç yorum yok: