reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Boyun kıtlatan lar mutlaka okusun

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Boyun kıtlatan lar için uyarı ; Genellikle parmaklarımızı, boynumuzu kıtlatırız. Sanki bununla canımız huzur bulurDoktor Donald Unqer parmak kıtlatmanın zararlı olup olmadığı ile ilgili 60 yıl boyunca araştırma yaptı.Boyun kıtlatanlar

Boyun ve el parmak kıtlanma araştırmasının sonucuna göre;

Parmakların eklemleri arasındaki gaz körüklenerek çıkarılıyor ki, bu da onları rahatlatır ve hareket kabiliyetini artıyor. Genel neticede parmakları kıtlatmak yararlı bir hareket olarak kabul edilir.

Boyun cıtlatmanın zararları ; Maalesef aynı şeyi boyun için demek uygun olmuyor. Boyunu kıtlatmak eklem iltihabı, kireçlenme ve diğer ciddi eklem hastalıklarına neden olmasa da, omurgada olan eklem sıvısından (sinovial sıvı) oksijen, azot ve karbon gibi gazların kabarcıklar halinde üretilmesine neden olur. Eklem arasına yerleşmiş gazların yerlerini terk etmeleri de boynunuzda bir anlık rahatlama yaratıyor. Ancak boynunuzu kıtlatmak kemiklerinizin yerinden oynamasına ve bağların yıpranmasına yol açıyor. Bu da boyun kemiklerinizin başınızın ağırlığı altında zamanla ağırlaşmasına yol açıyor. Çok rahatlatıcı olsa da, boynunuzu her kıtlattıgınızda kronik boyun ağrılarına yol açtığınızı bilmelisiniz.

Hiç yorum yok: