reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Boy uzatmak isteyenler

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Boy uzatmak isteyenler için ipuçları ; İnsanın boyu esasen genetik yapıya bağlıdır. Fakat belli araçla organizmada giden boy uzama süreçlerine etki etmek mümkündür.

Boy uzatmak isteyenler için ipuçları
Boy uzatmak isteyenler için ipuçları
Vücutta boy uzama süreçlerine somatotropin adlı hormon sorumludur. Belirli araçların yardımı ile bu hormonun salgılanmasını artırabilir. Dikkate almak gerekir ki, somatotropinin ifrazı insan vücudunda yaklaşık 20 yaşa kadar çok olur, daha sonra ise keskin azalır.

Somatotropinin salgısını artırmak için bu gibi meslehetlere uygulayın



Boy uzatmak için doğru beslenin

Boy uzama süreçlerinin normal gitmesi için organizmaya proteinler gerekir. Dolayısıyla dolapda mutlaka yeteri kadar et, balık, yumurta, süt ürünleri olmalıdır.

Yulaf yarması ( “gerkules”), fındık, bol meyve-sebze ve yeşillik de boyatma süreçlerine olumlu etkiliyor.

Tuzlu gıdaların, bünyesinde çok kafein maddesi olan içeceklerin (kola, enerji içecekleri vb.), Tatlılar çok miktarda alımı aksine boyatma süreçlerine olumsuz etkiliyor.

Spor yapmayı olun

Spor boy artma süreçlerini hızlandırır. Fakat burada söz profesyonel spordan gitmiyor.Profesyonel sporla uğraşan çocuklar çok yüksek gerilimlere maruz kalır, bu aksine boy atma süreçlerinin uzun süre kalmasına yol çıkartıyor.

Koşu, yüzme, basketbol, ​​voleybol gibi spor türleri boy uzama süreçlerine çok olumlu etkiliyor.

Yeterince uyuyun

Boyatma hormonu olan somatotropin gece saatlerinde uyku sırasında daha fazla salgılanır. Dolayısıyla normal gece uykusu boyatma prosesleri için oldukça önemlidir.

Aktif boyatma döneminde çocuklar 8-9 saatten az yatmamalıdır.

Hiç yorum yok: