reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kansızlık olanlara ip ucu

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Kansızlık olanlara ip ucu ; Kansızlık, tıbbi adıyla anemi kandaki kırmızı hücrelerin azalması ile ilgilidir. Baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk, uykusuzluk, saç dökülmesi, sindirimin bozulması faktörleri kan azlığının belirtisidir. Düzgün beslenme sonucu oluşan kanda demir eksikliği Aneminin başlıca sebebidir.

Kan azlığının en iyi çaresi B12 vitamini, folik asit ve demirdir. Kansızlık tedavi takdirde ciddi hastalıklara neden olabilir. Kanı artırmak için doğal gıdalardan kullanabilirsiniz.

Kansızlık olanlara ip ucu
Kansızlık olanlara ip ucu
Kan artıran besinler içerisinde demir ve B12 ile zengin olan en faydalı gıda karaciğerdir.Süt, yumurta, peynir ve balığın içeriğinde B12 vitamini var. Kan artıran gıdalardan biri de yeşil yapraklı sebzeler. Ispanak, brokoli, quşqonmazın bol miktarda demir bulunuyor, kansızlığa çaredir.

Kan arttırıcı besinlerden biri de ısırgan otudur. Yarım çay kaşığı ısırgan otunu kaynatıp günde 3-4 kez suyunu içmek oldukça yararlıdır. Keçibuynuzu pekmezi kansızlığa iyi.Malzemeler demirle zengindir. Gün içinde 2-3 çay kaşığı yemek gerekir. Erkekler için iyi bir afrodizyak ve cinsel gücü artırır. Malzemeler demir zengini deniz ürünleri de kan artıran besinler arasındadır. Günde bir adet portakal yemek demir ihtiyacının bir oranını karşılıyor. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini bakımından zengindir. Muz ise günlük demir ihtiyacının iki faizini karşılıyor. Malzemeler C vitamini, potasyum, B6 vitamini ve magneziumla zengindir.

Hiç yorum yok: