reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Bisiklet sürmenin faydaları

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
isiklet sürmek insan vücudu için çok yararlıdır
1. Yağları eritmek
Bisiklet sürmenin  faydaları araştırmalarda, günde maksimum 10 dakika bisiklet sürenler, sürmeyenlere nispeten daha zayıf olurlar. Bisiklet sürerken tüm vücut kasları faaliyete geçiyor. Böylece, vücuttaki fazla yağlar erir.
1 saat bisiklet sürerek 500 kalori harcamak mümkündür. Oysa koşu dahil, diğer spor dallarında saatte sadece 100-200 kalori harcayabilir görebilirsiniz.



Bisiklet sürmenin vucuda faydaları
Bisiklet sürmenin vucuda faydaları

2. Kalçayı ideal şekle sokuyor 
bisiklet sürerek ayaklarınızı ve kalçanızı da forma düşürebilirsiniz. Üstelik, bu zaman karın ve kol kaslarınız da güçlenecek.
3. Kalbin dostudur 
Kalp hastalıklarından ölen insanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bilim adamları günde sadece 10 dakika bisiklet sürerek daha sağlıklı bir kalbe sahip olacağınızı söylüyor.
4. Depresyona düşmeyi engelliyor 
Uzmanlar bildiriyorlar ki, bisiklet sürmek insanın ehvalına da iyi gelir. Bu zaman organizmada endorfin, dopamin, serotonin hormonları üretilen, bunlar da kendinizi daha mutlu ve enerjik hissetmek etmenize yol açıyor.
5. Para ve zaman israfına son verir 
Büyük şehirlerde vaktimızın çoğu tırafikde geçiyor. Ancak bisiklet sayesinde trafige takılmadan istediğimiz yere zamanında ulaşabiliriz. Bu zaman benzine veya toplu taşıma ödeyeceyimiz para cebimizde kalır.
6. Daha rahat uykuyu sağlar
Uykuya dalmakta veya sabahları uyanmaktır zorlanıyorsanız, bisiklet sürerek bu problemleri ortadan kaldırın. Stanford Üniversitesi araştırmacılarının yaptıkları araştırmalar günde 30 dakika bisiklet sürenlerin uyku rejiminin kurala düştüğünü açıkladı.
7. Kabızlığı giderir 
Kabızlığın önleyen çeşitli araçlar var. Ancak bunlardan en kolayı ve en faydalısı bisiklet sürmektir. Çünkü bisiklet sürerken bağırsakların etkinliği artıyor. Sindirim sisteminin işi kolaylaşıyor.


Bisiklet, motorsuz, iki tekerlekli, pedallı, insan gücü ile ilerleyen bir ulaşım aracı.
Bisiklet sporunun da aracıdır. Yarış bisikleti, dağ bisikleti, şehir bisikleti, motorlu bisiklet, BMX, yatay bisiklet (recumbent), çift kişilik bisiklet (tandem) gibi türleri vardır. Vitesli ve vitessiz türleri bulunmaktadır. İlk bisiklet 1791’de Sivrac’ın bisikletiydi. Bunun bir direksiyonu (gidonu) bile yoktu. 1817’de ilk defa gidonlu bisiklet bulundu (Karl Drais) ve 1839’da Mac Millan’ın ilk pedallı bisikleti buluşu bu günkü bisikletlerin taslağını oluşturdu.bisiklet, bisiklet sürmek, bisikletin faydaları

Hiç yorum yok: