reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Meme kanseri riskini azaltan besinler

Yazar fotoahmet 25 Mayıs 2018 Cuma 0 yorum
Meme kanseri riskini azaltan besinler ; Besleyici lifler açısından zengin ürünlerin kabulü fazla kilolardan sürümüdür, diyabet, kalp-damar sistemi, akciğer hastalıklarının riskini azaltır.

İngiltere de yapılan yeni araştırmalar ortaya koydu ki, gençler ve genç yaşlarında çok miktarda besleyici liflerden zengin olan ürünlerin alımı büyük yaşlarda meme kanseri riskini önemli ölçüde azaltır.

Meme kanseri riskini azaltan besinler
Meme kanseri riskini azaltan besinler
Medical Daily haber verir ki, bilim adamları 90 bin kadın hakkında bilgileri (yaşam tarzı, beslenme, sağlık vb.) Analiz etmişlerdir. Sonuçta anlaşıldı ki, yeniyetme döneminde sık sık meyve-sebze ve diğer besleyici liflerden zengin olan ürünleri tercih eden kadınlarda meme kanseri riski bu gıdaları az miktarda kabul eden kadınlarla karşılaştırıldığında 12-19% daha azdır. Bilim adamları bunun sebebini henüz bilmiyor. Fakat onların görüşüne göre, besleyici liflerin çok miktarda alımı kanda östrojen hormonlarının seviyesinin düşmesine neden olur ki, bu da kanserin riskini azaltırlar.

Besleyici liflerden zengin olan ürünler:

meyveler ve meyve karaları (özellikle avokado, elma, armut, erik, şeftali, muz, kavun, portakal, hurma, kayısı kurusu, kuru üzüm)
sebzeler (özellikle istenilen lahana çeşitleri, havuç, pancar, yeşil fasulye , qarşıdalı, patates, soğan, kabak)
meyveler (çilek,ahududu)
baklagiller (mercimek, nohut, fasulye)
fındık (fıstık, badem, keşyu, ceviz), ayçiçeği ve kabak çekirdekleri
yarmalar ( yulaf yarması, pirinç, qarabaşak), buğday kepeği, buğday katı türlerinden hazırlanan makarna.

Hiç yorum yok: