reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Ayak kokusu na karşı doğal yöntemler

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
Ayak kokusu na karşı doğal yöntemler;Ayak kokusu pek çok erkekleri rahatsız eden temel problemlerdendir. Biz mümkün olduğu kadar etrafdakılarden bu sorunumuzu gizlemeye çalışıyoruz, öyleki hiçde tehlikeli bir hastalıkdeğil. Biz bile ev ortamında hazırlayacağımız doğal araçlarla da kolaylıkla bu rahatsızlıktan kurtulabiliriz. Bu seferki makalemizde bir çok kişinin problemi olan ayak kokusu hakkında bir şeyler yazmaya calıştık umarım memnun kalırsınız.




Ayak kokusu na karşı doğal yöntemler
Lavanta Yağı ile ayak kokusundan kurtulmak
Lavanta yağı sadece güzel kokmuyor, o aynı zamanda bakterilere karşı etkili bir etkisi vardır.Bu bitki yağı ayrıca ayağınızda oluşan mantarın de gelişmesini engeller. Bunun için günde iki kez çorabınızı değişirken oraya birkaç damla lavanta yağı dökmeniz gerekir.

Magnezyum tuzu 
Magnezyum tuzu da ayak kokusunun önlenmesinde çok etkilidir. Ilık suya 2 kaşık magnezyum tuzu ekleyin ve ayaklarınızı 15-20 dakika bu suda tutun. Bunu yatmadan önce yaparsanız, daha etkili sonuç elde edersiniz.

Çay ile ayak kokusundan temelli kurtulun
Çayın içerisinde bulunan maddeler ayak kokusunun ve terlemeyin önler. Üç bardak suya üç kaşık çay dökerek kaynatın. Sonra suyu soğutmak için oraya biraz soğuk su ekleyip, ayaklarınızı bu suda 20-30 dakika bekletin.

Sirke ile ayak kokmasından kurtulmak
Ayak kokusuna karşı elma sirkesinden başka her tür sirkeden kullanabilirsiniz. Sirkeyi sıcak su ile karıştırarak ayaklarınızı bu suda 5-10 dakika. Sonda sirke kokusundan kuurtulmak için ise ayaklarınızı sabunla iyice yıkayın.

Zencefil
Zencefil kökünden püre yapıp bir bardak sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp ayaklarınızı bu sıvı ile masaj yapın. Efektiv sonuç için bu işlem iki hafta boyunca her gün tekrarlayın.

Hiç yorum yok: