reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Doğru özgeçmiş CV nasıl yazılır

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
Doğru özgeçmiş CV nasıl yazılır ;Bildiğiniz gibi, CV ( özgeçmiş)yeni işi kazanmak için önemli anahtarlardan biridir. Belki de ilk defa CV yazıyorsunuz, ya da CV-nizi yenilemek istiyorsunuz. 


Doğru özgeçmiş Doğru özgeçmiş CV nasıl yazılır
Doğru özgeçmiş cv de sizin geçmişiniz hakkında bilgi en fazla iki sayfa olmalıdır. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Gereksiz bilgiler eklemekten kaçının. Uzun paragraflar yazmayın. Dikkat edin, CV okuyanlar en fazla 1-3 dakika zaman ayrılır. CV birinci ya da üçüncü şahsın tekinin dilinden yazılmalıdır. Genellikle, “Times New Roman” veya “Arial” gibi kolay okunan yazı tipi kullanılmalıdır, 11 ya da 12 ölçüde yazılmalıdır. Söz ve cümlelerin altına çizgi çekmeyin (İnternet adresleri hariç). Biçimlendirme kurallarına dikkat edin.

Başvuruda pozisyonda uygun önceden bir yazı hazırlamalısınız. Genel başvuru yapıyorsanız, bu yazıda hangi alanda çalışmak istediğinizi belirtmelisiniz.

Klasik kıyafetle çekilmiş fotonuzu eklenmelidir. Fecebook fotonuz yerinde daha güzeldir. Bulanık, arka planı karışık fotolar göndermeyin.

Elektronik adresinize özel önem verin, ad ve soyad dan oluşan, ciddi, kolay elektronik adresi kullanmalısınız.

Doğru özgeçmiş CV için Kariyer Hedefi
Başvurunuzda pozisyona uygun becerilerinizi tarif eden, kendinizi tanıtabilecek ve amacınızı gösteren çok kısa bir paragraf yazmalısınız.

Kişisel Bilgiler

Adınızı, adresinizi, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi CV nin öncesinde mutlaka yazılmalıdır. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durumunuz gibi bilgiler mutlaka yazılmalıdır.

Eğitim hakkında bilgiler

Mezun olduğunuz eğitim kurumlarını ters kronolojik sırayla yazmalısınız. Eğitim alırken aldığınız dereceleri, önemli başarıları ve transkriptinizi gösterebilirsiniz. Yeni mezun olduysanız, bu bölüm başta olmalıdır. Ama iş tecrübeniz varsa, bu bilgileri iş tecrübesi bölümünün altına yazabilirsiniz.

İş  tecrübesi

İş ve deneyiminizi de ters kronolojik sırayla yazmalısınız. Çalıştığınız yerdeki pozisyonunu belirterek her birinin altına yükümlülüklerinizi ve genel gördüğünüz çalışmaları kısaca sıralamalısınız. Uğurlarınızı özellikle vurğulamalısınız.

beceriler

Bildiğiniz yabancı dilleri ve bilgisayar programlarını gösterebilirsiniz. Birkaç program ya da yabancı dil biliyorsanız, hangi seviyede bildiğinizi de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, başvuru pozisyonda uygun yazılabilecek becerilerinizi yazabilirsiniz. Eğer pozisyon için gerekiyorsa, ek bilgi başlığı altında ehliyetinizin olup olmadıgını belirtiniz.

Kurslar/Sertifikatlar

Meslek kurs sertifikalarını uygun başlıklar altında bildirebilirsiniz.

Üniversiteden mezun olmadan Doğru özgeçmiş CV-nizi hazırlayın, mezun olacağınız tarihi mutlaka bildirmelisiniz. Unutmayın ki, sosyal medya profiliniz de değerlendirilir. Artık adaylar işverenler tarafından sosyal medyada da izlenilirler. Sosyal medyadan kullanılarak, kariyeriniz için avantajlar elde edebilir, görüntüleme tedbir ve seminerlerle profilinizi zenginleştirebilirsiniz. Bunu yaparken yalan ve gereksiz bilgilerden uzak durmak önemlidir.

Hiç yorum yok: