reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Terlemeye karşı en etkili yol

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
Terlemeye karşı en etkili yol; Gün boyunca işimizle ilgili çeşitli yerlerde olur, durmadan hareket ediyoruz. Bu ise vücutta ter salgılayan hücrelerin aktivitesini artırır.

Terlemeye karşı en etkili yol
Terlemeye karşı en etkili yol


Uzmanlar bile hesap ediyorlar ki, terinden kötü koku gelen insanlar malariya hastalığından özellikle dikkatli olmalıdırlar. Yaz aylarında mümkün olduğu kadar koyu çay, kahve, tatlı mamuller ve çikolatadan uzak durmalıdırlar. Çünkü adı geçen ürünler ter salgısını artırır.
Bugün magazalarda ter kokusunun önlemek için çok çeşitli araçlar satılıyor. Doktorlar bu araçlardan yıkandıktan sonra tam kurulanıb sonra kullanmayı öneriyor. Onlara göre, terledikden sonra kullanılan bu ürünler hiç de etkili sonuç vermemektedir. Aşırı terleyen insanlara ise doktorlar düzenli olarak ev ortamında hazırlanan doğal ilaçlarda yapmayı öneriyor.
Uzmanlara göre, ıhlamur, kendalaş, Gülxetmi, papatya çiçeklerinden, ceviz yaprağından ve beyaz söğüt kabuğundan hazırlanan çeşitli terkipler terlemeye karşı etkili bir etkisi vardır.
Ev ortamında terlemeye karşı hazırlanan araçlardan en basiti siyah çaydır. Öyle ki, siyah çayı demleyip onun suyu ile geceler esas ter ifaz parçaların silmek etkili sonuç verir. Ayrıca her gün terleyen bölgeleri yatmadan yıkayabilir yada silebilirsiniz.
Aynı zamanda 6 çorba kaşığı kuru papatya çiçeklerinin üzerine 2 litre kaynar su ekleyip bir saat süreyle demlenmeye bırakabilir ve akşam yatmadan önce terleyen bölgelerini onunla silebilir.
Hekimlerin sözlerine göre, insanlarda avuç içinin aşırı terlemesi kalp zayıflığından haber verir.Bunun önüne geçmek için kalbin tedavi edilmesi mutlaktır. Fakat eğer muayeneden sonra bunun kalple hiçbir ilgisi olmadığı ortaya çıkıyorsa, o zaman avuçlarda terlemesinin önlemek için en basit yöntem olarak onun şalfey yaprağı veya yeşil çayın demi ile silinmesi tavsiye edilir.
Umuyoruz ki, bu tedavi yöntemlerinden kullandıktan sonra terlemek, ter kokusu gibi sorunlar sizi rahatsız etmeyecek.

Hiç yorum yok: