reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Sevgilinin istenmeyen huylarını değiştirmenin yolu

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
Ona aşıksınız, ancak bazı yönlerini beyenmirsiniz. Değişeceğini ümit ederek ilişkinizi devam yaptırıyorsunuz. Gerçekten deyişecekmi? Buyurun ona hissettirmeden onu değiştirmenize yardımcı olacak öneriler … İşe yaramasa onu olduğu gibi kabul etmelisiniz.


Size aşıksa değişebilir
Hiçbir yöntem sevgilimi eğitmeye yardımcı olamaz! Onu çok seviyorum ve değişmesini istiyorum »diyorsanız aslında en kolay ve her zaman işe yarayacak bir yöntemle işleri yoluna koyabilirsiniz. Kendinize aşık ederek tabii ki! Bu, bir kişinin birden değişmesi için yeterli olan en iyi ve en hızlı yöntemdir. Bir erkeği eğitmek için en kolay yol bu olsa da, bir kadın için bazen takip edebileceği en zor yol olabilir. Çünkü erkekler ancak gerçekten gözleri sizden başkasını görmediği zaman değişiyor, en azından bir müddətliyinə. Fakat “Bana aşık oldu” deyip, bütün ipleri ellerine verirseniz, yeniden eski hallerine dönecekler.

Hoşunuza gitmeyen davranışını söylemeyi gecikdirmeyin
Sevgiliniz ilişkinin başında düz davranmırsa, zaman ilerledikçe düzeleceğini ummak zaman kaybı olarak görülebilir. Hoşunuza gitmeyen bir davranış karşısında ne düşündüğünüzü söyleyin. unutmayın; bir kişi ilk başta nasıl davranıyorsa aynı şekilde devam eder. Fakat başlarda haberdar ederseniz, sizi kaybetmemek için küçük değişiklikler yapabilir. Onun için yaptığınız iyiliklerin karşılığı gelmiyorsa, bir gün yaptıklarınızı anlayacağını umarak beklemek yerine ilişkinizi gözden geçirin. Gerçekleri görmek bazen zor olabilir. Çünkü aslında sevgilinizin sizi mutsuz ettiği davranışları biliyor, sadece gerçekleri kabul ettiğinizde ayrılmak zorunda kalma qorknuzla yüzleşmek istemiyor olabilirsiniz.
Hatalarını yüzüne vurmayın
Sevgilinizin sizi dinlemesini istiyorsanız, onun dikkatini çeken kelimeler kullanmaya çalışın.Mesela «seks» sözü gibi. İlk başlarda sıkıcı, hatta anlamsız cümleler kurmak zorunda kalabilirsiniz. Fakat göreceksiniz ki daha önce siz konuşurken “Evet, evet” diyerek ileten arkadaşınız, cümlenizin başında ilgisini çeken bir söz duyduğunda gözlerinin içine bakacak. En azından gerçekten sizi dinlediğini göreceksiniz. Bir diğer seçenek ise sizi dinlemeyen sevgiliniz konuştuğunda aynısını sizin de ona yapmanız. Erkekler genelde yaptıkları yanlış davranışlar hakkında onlara derken, eleştiri olarak adlandırırlar, fakat aynısını onlara ettiğinizde yanlış davrandıklarını daha kolay anlarlar. Buna göre bunu bir oyun olarak görün ve o öğrenirken siz eğlenin.

Ana Kuzusu ise değiştirmek zor olabilir
Bir erkek, birlikte olduğu kadına nasıl davranmayı ilk olarak ailesinde gördüğü davranışlarla öğrenir. Fakat bir ana, şımarık ve her istediği yerine getirilen bir kişi yetiştirdiyində, ondan sonra gelecek kadına daha çok iş düşer. Kadınların sorumluluğunun aslında eğitmek değil, sevmek ve sevilmek olması gerekir. Buna göre sevgilinizin annesi hakkında olabildiğince fazla bilgi edinin. Sürekli annesinden bahseden, yaptığınız her şeyi, örneğin; pişirdiğiniz yemekleri ya da evdeki düzeni annesinin alışkanlıklarıyla karşılaştıran bir kişi ile çok zor. Bir anda sevgilinizle ilgilenmek yerine annesiyle kendinizi yarış halinde hissedersiniz. Annesi ile ilişkisinin normal olması en idealidir. Yetişkin bir erkeğin, annesinin kanatları altından çıkıp kendi ayakları üstünde durması gerekir. Kenardan ailesine gösterdiği saygı, onun sizinle yaşadığı ilişkide de ne şekilde davranacağına dair bir ipucudur. Siz ne kadar “Ben onunla birlikteyim, ailesi beni ilgilendirmiyor” diye düşünseniz bile aslında onların etkileri ilişkinizin bir parçası olacak. Hatta bir süre sonra ailesiyle olan ilişkisini düzenlemek yine size düşebilir. Eğer ailesiyle arası iyi olmayan bir erkekle beraberseniz, aralarını düzeltmek sizin ilişkinizi de daha olumlu bir havaya sokabilir. Çünkü bu sayede hem ailesi hem de arkadaşınız, yapıcı tavrınız karşısında sizi daha çok sevip saygı göstermeye başlayacak.

Hiç yorum yok: