reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

İş hayatında başarılı olmak isteyenlere 7 tavsiye

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
İş hayatında başarılı olmak için İş başvurusu yaptıktan sonra cevabını heyecanla beklediğiniz işten olumlu cevap aldınız. Artık sizi tatmin eden bir işiniz varsa ve başarı kazandığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.


İş hayatında başarılı olmak isteyenlere 7 tavsiye
İş hayatında başarılı olmak isteyenlere 7 tavsiye
Çünkü henüz cok erken. Hele ki yeni iş yerinizde deneme aşamasını geçmelisiniz. Heyecanlanmayın. Korkacak hiçbir şey yoktur. Sadece, sizi iş yeri ile temin eden patronun sizden ne beklediğini ve işin gelişiminde daha çok neye fikir verdiğini belirleyiniz.

İş hayatında başarılı olmak için sizlere kücük tavsiyeler
İyi ilişkiler kurun. Patronunuz için iş yerinize adapte-uyğunlaşmayacağınız veya iş arkadaşlarınızla çalışıp çalışamayacagınız önemlidir. İş arkadaşlarınızla kuracağınız ilişkilerin mesleki tecrübenizden önce geldiğini unutmayın.
Dinlemeyi bilin. Etrafınızda ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız, dinlemeyi başarmalısınız. Hem iş yeriniz, hem de işçiler hakkında gerekli bilgilere sahip olana kadar konuşmak dinlemekten daha önemlidir. Kimlere itibar edeceğinizi, kimin kötü, kimin iyi olduğunu belli etmeden çok konuşmak size zarar getirebilir. Bu yüzden de yeni işe başladığınız yerde, öncelikle, diğer arkadaşları dinlemeli, orada çalışanlar ve iş yeriniz hakkında bilgi toplamaya çalışmalısınız.
Giyiminize dikkat edin. Eğer kontrolünüzde herkes birbirine benzer giyiniyorsa, siz de deneme süresini geçene kadar bu moda uygunlaşın. Kendi giyim tarzınızı sonraya saklayın.
Güleryüzlü olun. Samimi sohbetlerden çekinmeyin. Ancak mesafe yi korumayıda unutmayın. Basit ve güleryüzlü olmak size yeni fırsatlar açabilir.
Size yardım etmek isteyenlere imkan verin. Hiç kimse sizden her şeyi bilmenizi beklemiyor. Bu yüzden korkuya düşmeyin. Size yardım etmek isteyenlere arka çevirmeyin. Üstelik, yardıma ihtiyacınız varsa yardım isteyin. Bu sizin işçilerle münasibetinizi iyileştirir.
Sizden ne talep edildiğini öğrenin. İşe başladıktan 7-8 ay sonra müdürünüzle görüşün. Sizden razimi? Yoksa başka alanda çalışmanızımı istiyor? Belki kendinizi biraz da yetişdirmelisiniz? Ancak bu soruların cevabını öğrenmek için çok beklemek de gerekmez. Patronunuzun size yaklaşımı, gördüğünüz işlere bakışı onun konumunu gösterecek. Size ise, sadece, patronunuzun hareketlerinden ne istediğini, neden memnun olduğunu ayırt etmek ve işinizi buna göre kurmak düşüyor.
İş yerinizi yeniden gözden geçirin. İşiniz gerçekten sever misiniz? Yeni tanıştığınız iş arkadaşlarınızla yıllarca bir arada çalışabilir misiniz? İş yeriniz size kendinizi yetiştirmeye olanak verecekmi? Bu sorulara cevap bulduktan sonra artık hedeflerinizi belirleyebilir ve buna göre hareket edebilirsiniz
İş hayatında başarılı olmak için güleryüzlü olmak ve  işini severek özenle yapmak bizleri bir adım önde iş hayatında başarılı kılacaktır.

Hiç yorum yok: