reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Uyumadan önce duş almanın faydası

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
Uyumadan önce duş almanın faydası;Sağlıklı bir uyku gününüzün elverişli geçmesinin temel şartlarından biridir. Fakat her insanın zaman zaman uyku sorunu yaşadığı dönemler oluyor. Kötü uykunun çeşitli nedenleri olabilir. Bunların başında uyku rejiminin bozulması, gün boyunca mürgülemek, gece kafein bulunan içeceklerin alımı, belli rahatsızlıklar ve diğer nedenler gelmektedir.

Uyumadan önce uykuyu düzenleme sekli


Uyumadan önce duş almanın faydası
Uyku modu yaradın- uykunuz gelince yatağa girmeye koşun. Daha önceki gece az yatmanıza rağmen gün içinde uyumayın. Yatarken telefonla oynamayın. Bu da uykuyu kaçıran nedenlerdendir.

Uyku zamanından önce yapılan bazı hareketler vücuttan hormonların salgılanmasına neden olur, bu da uykuya gitmeye yardımcı olur. Uykudan önce çok gıda ve sıvı almak uyku kalitesini düşürür. Yatmadan en az 6 saat önce kafeinli içeceklerden uzak durum.

Uyumaya hazırlanış; Uyumadan önce duş alın, müzik dinlemek gibi aktivitelerle de uğraşabilirsiniz. Evin kapısını kapatmak, dişinizi fırçalamak, gece kıyafetlerini giymek gibi işler de beyninizi uykuya hazır hale getirecektir.

Sizi rahatsız eden düşüncelerden uzaklaşın. Yatmadan yarım saat önce sizi rahatsız eden şeylerin listesini tutun. Bu sorunları çözmek etmese de, belirli bir süre onlardan uzaklaşmanıza yardımcı olacaktır.

Uyumak için kendinize güvenli yer oluşturun. Gözlerinizi kapatıp, kendinizi mutlu hissedeceğiniz yer hayal edin. Renkler ve kokular gibi şeyler düşünün. Böyle bir yer olmasa bile hayal gücünüz size yardımcı olacaktır. Nefesinizi ayarlamak da bu konuda size yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok: