reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Şiddete meyilli erkeklerin ortak özellikleri

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
Şiddete meyilli erkeklerin ortak özellikleri; Erkeklerin yoğun olduğu toplumda kadına şiddet daha fazladır. Bu tür kitlelerin en temel özelliklerinden biri erkeğin kadından üstün olduğunun kabul edilmesi ve kadının her durumda eşine sorgusuz sualsiz tabi olmasının gerektiğidir. 

Yine aynı tip toplumlarda kadınların erkeklere oranda şiddete maruz kalma olasılıkları daha yüksektir. Şiddete, düşük gelir düzeyi, tahsilsizler yok, her gelir düzeyine sahip olan, her mesleğe, her yaşta kadınlar da maruz kalmaktadır.

Şiddete meyilli erkeklerin ortak özellikleri

Şiddete meyilli erkeklerin belirleyici ortak özellikleri nelerdir
Kendini algılama, kendine saygı, kendine güvenme sorunları vardır.
Terkedilme, kayıplar, bağımlılık, güven duygusunda azalma, mahremiyet ile ilgili sorunlar yaşamaktadır. -Sükunetini kolayca bozabiliyor. İstismar Ve şiddetin olduğu ailelerde böyüyebilir.

Kendileri ile ilgili inkarcı, aşağılayıcı, davacı ve yalanlarla dolu bir ilişkileri vardır.

Empatiya kurmak yetenekleri çok zayıftır.

Kendilerini koruyucu ve geçim temin olarak gördükleri için «özel» dikkate hakları olduğuna inanırlar. Kendilerini özel biri olarak sergiliyorlar.

Genellikle uyuşturucu madden alışkanlıkları olanlar.

Anormal derecede kıskançtırlar. Birlikte oldukları hanımın hep yanlarında olmasını istiyor, ya da nereye varsa bundan haberdar olmak istiyorlar.

Şiddetin öğrenilmiş davranış olduğunu unutmamak gerekir. Şiddete meyilli erkeği tanımak, kuşkusuz yararlıdır. Ancak asıl fayda, şiddeti besleyen, körükleyen sosyal olguları doğru teşhis edip, onların üzerine kararlılıkla yürümektir.

Hiç yorum yok: