reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Fotograflarda güzel görünmenin sırrı

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
Fotograflarda güzel görünmenin sırrı ; Bazı insanlar çok güzel olmasalar da fotograflarda güzel pozlar veriyorlar. Fotograflarda güzel çıkmanın sırrı nedir? Bu kurallara riayet etmekle daha pozlar elde edilebilir. 

Fotograflarda güzel görünmenin  İlk kural rahat olmaktır.

Fotoğraflarda poz vermemeye çalışın veya poz vermiyormuş gibi hareket edin. Eğer özel bir çekiliş ise hareketli olun. Fotograf mutlaka sizi doğal bir durumda tutacak. Vizajist Troy Celsen sarhoş durumda kontrolü kaybetmeye başlayacağınızı ve ışık ne kadar parlak olsa da gözlerinizin mat görüneceğini diyor.
Eğer çekim açık havada ise günbatımı çağı resimler daha güzel düşecek. Ünlü fotoğrafçı Jack Qay günbatımı çağı ışığının insanı çok güzel göstereceğini söylüyor. Aşağıya doğru eşyalar gölgeli düştüğünden alt göz kapağında bulunan sevimsiz Qaraltılar şekilde düşmeyecek ve bu da sizi daha genç gösterecektir.

Patti Wood ise düşünüyor ki, çekim Zamanı “money” demek doğru adım olacaktır. Çönkü “money” denilmesi göz çevresindeki mimik çizgileri yürekten tebessüm izlenimi yaratacak.
Dilinizi dişlerinizin arkasında tutarak gülümseseniz, yüzünüz gergin düşmeyecek. Olduğunuzdan daha şişman görünmek istemiyorsanız ve doğal görünüm elde etmek istiyorsanız dik durarak kollarınızı bedeninizin yanında boşta, ama asla yapıştırmayın.

Boğaz kırışıklıklarınızın belli olmaması için çenenizi yukarıda tutarak objektife gülümseyin. Yukarıdan yapılan çekimlerde yalın, aşağıdan yapılan çekimlerde uzun görüneceksiniz.
Doğrudan çekimlerde ise düzgün dayanmasanız şişman veya küçük boylu görünürsünüz. Bir başa objektife doğru dayanmamalısınız. Hangi profilden iyi göründüğünüze karar verin ve küçük açıyla yan duruş gösterin. Rahat olmak veya bu ifadeyi hissettirmek istiyorsanız çekimden önce biraz gözünüzü yumun. Çekiliş Zamanı farkı kendiniz de göreceksiniz.
Ayrıca çekim Zamanı giyiminiz de büyük önem arz etmektedir. Özel bir gün için olacak çekimde brendlerden yok, klasik stilden kullanın. Yıllar önce çektirdiğiniz resimlerinizi sevgilinize gösterdiğinde, ne komik giyinmişsin, ama o dönemde bu moda oldu – gibi açıklamaları da unutmayın.
Resim çekdirirken yatay cizgili gömleklerden ve geniş pantolonlardan vazgeçin. Bunlar sizi oldukça şişman ve kısa gösterecektir. beli yukarıda olan etek ve pantolonlar sizi daha uzun ve zarif gösterecektir.
Fonun rengine dikkat edin. Giyimizle aynı tonda olan ve rengi boğacak mekanlarda fotoğraf çektirmeyin.

Hiç yorum yok: