reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Traş sonrası yüz kızarıyora ne yapmalı

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
traş sonrası yüzünüz kızarıyorsa ne yapmalı
Traş sonrası yüz kızarıyora ne yapmalı
Traş sonrası yüzünüz kızarıyorsa cildimizde çeşitli problemler meydana gelir: deri kızarır ve kaşınmalar oluşur vs. Eğer siz de bu gibi sorunlardan muzdariplik çekiyorsanız o zaman bu makaleyi dikkatle okuyun. Çünkü bu mu bakalemizde jiletle traş olduktan sonra oluşan kızarıklıklar hakında sorunların çözümü hakkındadır. 

Mount Sinai Hastanesi Dermatoloji Bölümü ve Kozmetik Klinik araştırmalar merkezinin Müdürü Dr.Joshua Zeichere göre derisi kızarmaya meyilli, kuru ve kaşıntılı olan erkeklere yüzlerini temizlemek için jilet kullanmamak tavsiye edilir. Eğer jilet kullanmakta kararlı iseniz, bu işlemden birkaç saat önce yüzünüzü traş için hazırlamalısınız. Hazırlık süreci ise aşağıdaki gibidir;

Traş sonrası ciltdeki kızarıklıgı engellemek
Traş öncesi buharlı bir banyo yapın:  Sıcak su hem saçları hem de yüz derisini yumuşatır. Yüz derisi sıcak sudan sonra yumuşadığı için bu zaman rahat şekilde jiletle temizleyebilirsiniz.

Traş öncesi köpüklendirin:  jilet ile traş olmadan önce kullanacağınız köpüğü yüzünüze sürün. Onun 1-2 dakika cildinizde kalmasını sağlayın. Eğer, sakalınızı yumuşatmak istiyorsanız, bunun için fırça kullanabilirsiniz.

Jiletinizi değiştirin:  Yüzünüzü temizlerken jilet yüz derisine takıldığını görüyorsanız, onu mutlaka değiştirin. Eski jiletinizi kullanmayınız, çünkü o yüz derisinde kesiklerin oluşmasına neden olur. Standart bir jileti kısa süre sonra değiştirmek gerekiyor.

Hep aynı şekilde traş olun: Kalın sakalları olanlar köpüklü olarak 10-15 dakika tutun. Tıraş sakalın yanından başlayın. Öncelikle boynunuzdan çenenize doğru, sonra ise Bıyıklarınızı temizleyin.

Yüzünüzü ters yönde tıraş etmeyin:  jileti yüz derisinde aksine kullanıyorsanız, bu demektir ki, kendiniz birçok sorunların oluşmasını esasını koyuyorsunuz. Temizlendikten sonra, sakallar tekrar büyüyen Deri içinde sıkılmaya başlayacak. Aynı zamanda bu yüz kızardıktan sonra Sakallarınız hiç arzulamadığınız şekilde uzayacaktır.

Traş olurken tansiyonu azaltın:  Yüzünüzü iyi temizlemek için yüz derisine baskı yapmayın. Jileti düzgün ve sabırla kullanın.

Kurulayın ve tekrarlayın:  Her 1-2 jilet hareketinden sonra jileti suyun altında ıslatın. Jileti temizlemek için hiçbir yere vurmayın. Yüzünüzü temizledikten sonra krem kullanın.
Emin olun ki, yüzünüzü bu yöntemle tıraş yaparsanız, cildinizi zedelenmeden ve sonra doğabilecek kaşınmalar, kızarıklıklar olmayacaktır.

Hiç yorum yok: