reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Erkekler için maskeler

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
Erkekler için maskeler ; Kabul edelim ki, biz erkekler için cilt bakımı sabah kalkınca veya sabah yataktan kalkınca yüzün yıkanmasından oluşur. Aslında ise cildimizin genç kalmasını ve geç yaşlanmasını istiyorsak, periyodik olarak cilt bakımı araçlarını kullanmak gereklidir. Bu araçların sırasında çeşitli içeren cilt bakım maskelerinin isimlerini çekebiliriz. 

Bildiğimiz gibi yüz derisi çok hassastır ve yanlış maskeler onu çok kısa sürede zarar verebilir. Bu yüzden de cildiniz için maske hazırlarken veya hazır maske kullanırken onun terkibine karşı özellikle dikkatli olun. Şimdi sizinle birkaç cilt bakım maskesinin tarifini paylaşmak istiyoruz.

Yağlı erkek cilt için yüz maskesi

Orta büyüklükte bir patatesi ikiye bölün. Onu süzgeçten geçirip gözünüzün çevresi hariç suyunu pamukla yüzünüze sürün. Yaklaşık on dakika gibi yüzünüzde tutun, daha sonra yıkayıp kurulayın. Bu maske yüzünüzdeki yağ değişimini düzenler.

Yüzünüzdeki yağı azaltmak için ise yulaf ezmesinden kullanabilirsiniz. Bunun için 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 3 yemek kaşığı sıcak suyu karıştırın. Maske çok sulu olursa, ona yaklaşık bir kaşık da yulaf ezmesi dökün. Hazırladığınız bu maskeyi yüzünüze sürün, 10 15 dakika gibi bekledikten sonra ovalayarak yüzünüzden çıkarın. Son olarak yüzünüzü yıkayıp, kurulayın.

Kuru erkekler için cilt maskesi

Eğer cildiniz kuruysa, bu zaman size zeytin yağı, e vitamini ve bal ile yüz maskesi hazırlamayı öneriyoruz. Bal cildi temizler. Zeytinyağı hızlı şekilde deri katmanlarına nüfuz ederek onu nemlendirir. E vitamini ise cildin esnekliğini artırır.

Maske için bir yemek kaşığı zeytinyağı ve balı karıştırıp onun üzerine bir kapsül e vitamini ekleyin. Bu maskeyi cilde sürtmezden önce onu kızdırsanız, cildinize daha hızlı şekilde etki gösterir. Bu yüzden de daha iyi olur ki, maskeyi cildinize uygulayın önce onu kızdırısınız. Maskeyi yüzünüze çektikten sonra 10-15 dakika kadar bekleyin. Bu süreden sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayıp kurulayın.


Normal erkekler için cilt maskesi

Bir yemek kaşığı yulaf ezmesini kabın içine dökün. Üzerine 1 yemek kaşığı su ekleyin. Diğer kapta 1 yumurta beyazı ve 1 çay kaşığı zeytinyağını karıştırın. Daha sonra hepsini aynı kaba döküp iyice karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze uygulayın, 10 15 dakika gibi bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi bu maskelerin hazırlanması o kadar da uzun zaman almaz. Unutmayın ki, karşı tarafın gözünde çekici görünmek için onlar kadar olmasa da, biz de yabancı görünüşümüze dikkat etmeliyiz.

Hiç yorum yok: