reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Casual Giyim Nedir?

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
Casual Giyim Nedir ; Casual moda ve stil konusunun olduğu her yerde yaygın kelimelerden biridir.Nereye bakarsanız, orada mutlaka “casual” kelimesini görebilirsiniz. Buraya vitrinler, etiketler, bültenler, dergiler, yazılar, eleştiriler, ayyakkabılar, ceket ve sair içerir. Aslında, modayı takip edenler bu ifade ile artık tanışdılar. Ama yine de bilmeyenler için bu konu hakkında bilgi vermek isteriz.

Casual Giyim
Casual Giyim
Casual nedir?

Günlük, rahat, sport giysinin düzenli ve güzel olmasını ifade eden kelimedir. Yani takım elbise, don, kravat ve sair olmadan bakımlı olmayı sağlamak mümkündür. Ama kravat kullanarak da casual giyim tarzı oluşturabilirsiniz. Buna bakımlı olmanın yanı sıra, “rahat” da diyebiliriz.

Casual, Amerikan iş dünyasının “Free friday” yani cuma günlerinin serbest giyim kültürünün bir parçasıdır. İş ortamında, davet, toplantı, konser ve açılışlarda kullanılabilen giyimdir.

Casual giyim tarzı 2 bölüme ayrılır:

İş casual nedir?
Takım elbise yerine öyle bir şey giyinmelisiniz ki, takım elbise daha güzel görünsün. Bu, “Size konfor veriyoruz, ama bu rahatlık kazanmak için çabalamalısınız” demektir.

İş casualın resmi pantolonu tek parçadan olur. Pantolon uygun olarak açık renkli sade tişört, güzel ceket veya ince ceket giyebilirsiniz. Kravat size ciddiyet katacağı için onu çok az kullanmanız önerilir. Bu giyim spor ayakkabılarından kullanmayın. Uygun olanı klasik ayakkabı.

Smart casual nedir?
Adı tuhaf olsa da, akıllı rahat ve zevkli giyim tarzıdır. Yani, “Takım elbise giyinmesen, spor şık görüneceksen” diye bir şey yoktur.

Genel olarak, pantolonlar açık renklerden daha çok kullanılır. Önemli olan, güzel ve yakışıklı olsun.

Hiç yorum yok: