reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Damatlık seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Yazar fotoahmet 24 Mayıs 2018 Perşembe 0 yorum
İster kadının, gerekse erkeğin hayatında en önemli günlerden biri de aile yaşamı kurdukları gündür. Bu gün həm kişi, həm də qadın daha fərqli gözəl, yaraşıqlı görünmək istəyir. Bu gün hem erkek, hem de kadın daha farklı güzel, yakışıklı görünmek istiyor. İstədiyimiz kimi görünmək üçün isə öz vücudumuzu yaxından tanımağımız və dəb incəliklərini bilməyimiz mütləqdir. İstediğimiz gibi görünmek için ise kendi vücudumuzu yakından tanımamız ve moda inceliklerini bilmemiz mutlaktır.

Bilirik ki, oxucularımız arasında da subay, toy hazırlıqları görən bəylərimiz var. Biliyoruz ki, okuyucularımız arasında da bekar, düğün hazırlıkları yapan beylerimiz var. Elə bu məqsədlə də bu dəfə sizinlə bəy kostyumu seçərkən diqqət etməli olduğumuz əsas incəliklər haqqında danışmaq istəyirik. Bu nedenle, bu kez sizinle bey kostümü seçerken dikkat gereken esas incelikler hakkında konuşmak istiyoruz.

Əgər əzələli bədən quruluşuna sahibsinizsə, sizə qətiyyən dar kostyum (pencək, şalvar, köynək) seçmək məsləhət görülmür. Eğer kaslı vücut yapısına sahipseniz, size kesinlikle dar elbise (ceket, pantolon, gömlek) seçmek tavsiye edilmez. Çünki tam bədənə yapışan şalvar və köynək əzələlərinizi daha da sıxır, nəticədə isə paltar əyninizdə partlayacaqmış kimi görünür. Çünkü tam vücuda yapışan pantolon ve gömlek kaslarınızı daha da sıkıyor, neticede ise çamaşır eyninizde partlayacaqmış gibi görünüyor.

Görünüşcə arıq bəylərimiz isə rahatlıqla bədənə tam outran kostyumlar seçə bilərlər. Görünüşte yalın beylerimiz ise rahatlıkla vücuda tam outran kostümler seçebilirler. Bu zaman seçəcəyiniz kostyum sizi daha şıq, daha eleqant göstərəcək. Bu zaman seçeceğiniz takım sizi daha zarif, daha zarif gösterecektir.

Artıq çəkidən şikayətlənən bəylərimizə isə bəylik kostyumu seçərkən açıq rənglərdən üzaq durmaq, tünd rənglərə (xüsusilə də tünd göy və qara rənglərə) üstünlük vermək məsləhət görülür. Fazla kilolardan yakınan bəylərimizə ise beylik kostümü seçerken açık renklerden uzak durmak, koyu renklere (özellikle de koyu lacivert ve siyah renklere) üstünlük vermek önerilir. Bundan əlavə pencək geyinən zaman onun yaxasını düymələmək tövsiyə edilir. Ayrıca ceket giyen zaman onun yakasını düymələmək tavsiye edilir.

Bütün bunlardan əlavə kostyum alarkən köynək, şalvar seçiminə də xüsusilə həssas yanaşmağınız, onun bədən quruluşumuza uyğunluğu məsələsinə diqqət yetirməyimiz mütləqdir. Bunların yanısıra kostüm alırken gömlek, pantolon tercihine de özellikle hassas yanaşmağınız, onun vücut kuruluşumuz uygunluğu konusuna dikkat getirmemiz mutlaktır. Məsələn, köynək seçərkən onun nə çox dar, nə də enli olmamasına fikir verin. Örneğin, gömlek seçerken onun ne çok dar ne de enli olmamasına dikkat edin. Özünüzü daha rahat hiss etdiyiniz köynəklərə üstünlük verin. Kendinizi daha rahat hissettiğiniz köynəklərə tercih. Köynək üçün ideal ölçü isə pencəyin uzunluğundan yarım barmaq uzun olmasıdır. Gömlek için ideal ölçü ise ceketin uzunluğundan yarım parmak uzun olmasıdır.
Rəng seçimi zamanı yaxşı olar ki, hər zaman açıq rəngli köynəklərə üstünlük verəsiniz. Renk seçimi sırasında iyi olur ki, her zaman açık renkli köynəklərə üstünlük verin. Bu yolla tərlədiyiniz zaman köynəyiniz üzərində yarana biləcək ləkələrdən qurtulmuş olursunuz. Bu yolla tərlədiyiniz zaman köynəyiniz üzerinde oluşabilecek lekelerden kurtulmuş olursunuz.

Şalvar Seçimi zamanı isə əsas onun uzunluğuna diqqət yetirin. Pantolon Seçimi sırasında ise esas onun uzunluğuna dikkat edin. Şalvarın ətəyi geyindiyiniz ayaqqabının üzünə toxunmalıdır. Pantolonun eteği geyindiyiniz ayakkabının yüzüne dokunacak. Bundan əlavə şalvarın səliqəli görünməsi üçün onun tikişlərinə də xüsusi fikir verməliyik. Ayrıca pantolonun düzgün görünmesi için onun tikişlerine de özel önem vermeliyiz. Yanlış formada tikilən şalvar sizi daha qaba, pinti göstərəcək. Yanlış şekilde dikilen pantolon sizi daha kaba, pinti gösterecek

Hiç yorum yok: