reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Bebek ile uyumanın faydaları

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Bebek ile uyumanın faydaları

Bebek ile uyumanın faydaları
Bebek ile uyumanın faydaları ;Kitle İletişim araçları çocukla aynı yatakta uyumanın yanlış olduğunu yaymaya çalışsa da, bilimsel deliller bu iddiaların aksini gösteriyor. Birlikte uyumanın ailenin her bir ferdi için bir çok faydaları var. Bu makalede çocuklarınızla birlikte uyumanın 6 yararını size sunuyoruz:  Bebek ile uyumanın faydaları maddeler halinde belirtik umarım faydalı olur yazım.
Bağımsızlık
Çocuğun ebeveynleri ile birlikte yatmasının, çocukt bağımlılık hissinin oluşmasına neden olması yaygın bir görüştür. Ancak, araştırmalar bunun aksini gösteriyor. Ebeveynleriyle birlikte yatan çocuklar, daha erken yaşta bağımsızlık kazanır ve ayrılık endişesi geçirmiyorlar. Araştırmalar gösteriyor ki, çocuklar her defasında aynı ebeveyni ile uyumayı ögreniyorsa, parmağını emme veya herhangi güvenlik veya rahatlayıcı nesnesine olan ihtiyacı önemli ölçüde azalır.

Özgüven
Ailesiyle yatarak büyüyen çocuğun özgüveni daha güçlü olur. Çocuğun davranış problemleri azalır, yaşıtlarıyla daha iyi iletişim kurar, mutlu ve memnun yaşar. Ebeveynleri ile uyumayan çocuklara göre, stresten kaynaklanan sorunlara karşı daha dayanıklı olur.

Fiziksel ve zihinsel sağlık

Psikolojik yararlarının yanı sıra, ebeveynleriyle yatan bebeklerin gelişiminin daha hızlı ve iyi olduğu kanıtlanmıştır. Doktorların pediatrik araştırmalarında gözlenen valideynlerle birlikte yatma, bebeklerin hem fiziksel, hem duygusal, hem de zihinsel gelişimine tıbbi bir yarar olarak öne çıkıyor:Bu gelişmeyi sağlayan sebebin, hem daha çok vücut temasının olması hem de, ebeveynleriyle yatan bebeklerin tek yatan bebeklere göre daha çok beslendiği düşünülmektedir.

Emziren anneler için rahatlık
Bebekle birlikte yatarak, emziren anneler, sabah kendilerini daha rahat hissediyorlar. Bebeklerini emzirmek için yataktan çıkmak zorunda olmadıkları için arkadaşlarını rahatsız etmiyor, böylece herkes gün boyunca daha fazla dikkatli ve aktif olabiliyor.

Stessle ilgili rahatsızlıklar ve ani çocuk ölümlerinin az olması
Doktorlar tek yatan bebeklerin stresle ilgili endişelerinin ve ani bebek ölümü sendromu konusunda, ebeveynleriyle yatan bebeklere göre daha fazla risk altında olduklarını söylüyorlar. Rüyalarını anneleri ile paylaşan bebekler, onlarla fiziolojik bir uyum içinde yatıyorlar. Anne ve bebek arasındaki yakınlık gerçekten de bebeğin nefes alıp vermesinin, uyku durumunu, kalp döyüntüsünü ve vücut ısısını düzenler. Kendi kendilerine ağlamaya terk edilen bebeklerde, yüksek stres hormonu, yani kortizol seviyesi gözlenmiştir ve bu da bebeğin gelişmekte olan beynine zarar verir. Bu durum bebeği, strese, zihinsel hastalıklar dahil her türlü hastalıklara karşı daha hassas ve dirençsiz bir hale getiriyor.

Aile üyeleri arasında yakınlık
Aile yatağı yaşam terzile büyüyen çocuklar, aileleriyle daha sıkı bağ kurar ve tek yatan çocuklara göre, aile bireylerine karşı daha fazla bağlılık ve memnuniyet duyarlar. Çocuklarınızla uyumanın faydaları çoktur.Uykunun o tatlı nefesi, aile üyelerinin birbirlerine bağlanması ve sevgi dolu anları paylaşmaları için, her gün onlara daha çok zaman kazandırır.

Hiç yorum yok: