reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saç dökülmesi nin nedenleri

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Saç dökülmesi nin nedenleri ; “Saç dökülmesinin nedenleri arasında genetik faktör ilk sıradadır. Genetik olarak bazı tüylerin beslenmesi ile ilgili olan takas sorunları oluşur “.


Saç dökülmesinin nedenleri
Saç dökülmesinin diğer nedenleri ise stres, dehidrotostestiron hormonunun yüksek olması, vitamin eksikliği gibi sorunlardır

Bunların dışında geçici nedenler de mevcuttur. Örneğin, radyasyon geçici olarak saç dökülmesine neden olur. Ardından saç kendisi onarır. Bunu özellikle ifade edeyim ki, sadece saç dökülmesi hala saç sorunu sayılmaz. Eğer saç dökülmesi ve saç seyrekligi aynı anda duyuluyorsa, bu durumlar hastalık olarak kabul edilebilir. 2015 yılında Dünya Sağlık Örgütü uzmanları tarafından günlük saç dökülme sayısı 35 olarak tespit edildi “.

Mineraller arasında müstesna rolü olanlar çinko, selenyum ve demir elementidir.Vitaminlerden ise biotin, folik asit. Ama bu demek değildir ki, vitamin kabul etmekle vitamin çatışmazlığı ortadan kalkıyor. Vitamin eksikliğinin nedeni gidadakı vitaminlerin bağırsak tarafından veya kanımızdaki bazı birleştirici proteinlerin eksikliğinden kaynaklanan savrulma sorunudur. Gidadakı vitamin sorunu değil. Aslında biz vitaminlerin küçük bir bölümünü benimsesek, bu bize yeter. Tedavi etkisi vermeyende saç ekimi dünyada iyi alternaltif yöntem sayılır “.

Hiç yorum yok: