reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Çocuğa ayakkabı alırken nelere dikkat etmeli?

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Çocuğa ayakkabı alırken nelere dikkat etmeli. Ortopedlerin ebeveynlere ipuçları:

1. Bazen duyuyoruz ki, tüm çocuklar ortopedik ayakkabı giymelidir. Fakat bu böyle değildir. Sağlıklı çocuğa ortopedik ayakkabı gerekmez. Çocuğa kaliteli ve doktorların tavsiyelerine uygun seçilmiş ayakkabı seçmek gerekir. Bu çok önemlidir. Doğru seçilmemiş ayakkabıların sonucu – çocukta pençe ve kamet sorunlarıdır. Astar yumuşak olan ayakkabılar iyi bir seçim değildir. Böyle ayakkabıda çocuk 2 saatten fazla gezmemelidir.

2. Çocuk ayakkabıların belirli standartları mevcuttur. Ayakkabı deriden olmalıdır (hem ayakkabının üstü, hem de içi). Bu çok önemlidir. Çocuklar çok hareket ediyor – koşuyor, zıplıyor. Yapay malzemelerden yapılmış ayakkabıda çocuğun ayakları çok güçlü terleyecek. Bu ise zararlıdır. Ayakkabının altlığı katı olmalıdır ve aynı zamanda kolayca eğilmeli. Altlığın esnek olması çok önemlidir. Astar deriden, rezinden ve diğer modern malzemeler olabilir. Ayakkabının arkası kapalı ve katı olmalıdır. Dabanına yüksekliği 1 / 2-1 cm olmalıdır. Sıra dışı topuğu olan veya dabansız ayakkabılar tavsiye edilmiyor. Ayakkabının içerisinde supinator olmalıdır. Ayakkabının burnu sağlam ve yuvarlak olmalı, çocuğun parmakları için yeterli alan olsun.

3. Çocuğa ayakkabı alırken dikkatli olun ve belirli kurallara uyun

Ayakkabıyı akşam almak tavsiye edilir. Bu hem çocuklara, hem de büyüklere ait olan kuraldır. Akşam seherle kıyasla pencenin boyutu 5-8% büyük olur.

Ayakkabı çocuğun ayağını sıkmamalıdır ve aynı zamanda çok büyük olmamalıdır (ayakkabı ayakta iyi oturmalıdır).

Parmaklar ayakkabının burnuna yaklaşık 1-1,5 cm mesafe kalmalıdır. Çocuğa ayakkabı geyindirdikden sonra ayakkabının arkasına çeçele parmağınızı sokun (çeçele parmağının ucu girmelidir).

Çocuğun topuğu ayakkabıda sağa-sola «oynamalıdır.”

Çocuğa yeni ayakkabı giyindirdikden sonra 5 dakika boyunca gezdirin. Daha sonra ayakkabıyı çıkartın ve çocuğun ayaklarında sürülmüş, kızarmış yerlerin olup olmadığına dikkat edin.

Eğer belirli bir süre sonra çocuğun ayakkabısı kendi biçimini kaybediyorsa, ayakkabıyı yenileyin.Eğer bu hal tekrarlanırsa, ortopedie başvurun.

Hiç yorum yok: