reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Bebeklerde diş temizliği

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Bebeklerde diş temizliği ; Uzmanlar çocukların diş temizliğine daha çok dikkat etmeleri tavsiye ediyorlar. Onlara göre, bebeğin dişi yumuşak gazlı bez veya yumuşak bir fırça ile temizlenmeli ve sadece sıradan sudan kullanılmalıdır. 

Yutma ihtimali yüksek olduğu için 2 yaşından küçük çocuklara diş pastasından kullanmayınız. Çocuğun ağız büyüklüğüne uygun, yumuşak kıllı diş fırçaları kullanılmalı, ayrıca bu fırçalar sık sık değiştirilmelidir. Süt dişleri tamamlandıktan sonra (yeri gelmişken diyelim ki, süt dişleri yaklaşık 2,5-3 yaşlarından sonra tamamlanır) nohut tanesi boyda fluoridli çocuk diş pastasından kullanmak gerekir.

Bebeklerde diş temizliği
Bebeklerde diş temizliği, Süt dişine bakım nasıl yapılır, Çocuğun ağız boşluğunun ve dişlerinin sağlığını korumak için neye dikkat etmek gerekir?
Kahvaltının ardından ve gece yatmadan önce dişleri iki dakikalık hafifçe fırçalamak bebeğin dişinin sağlıklı olması için yeterlidir. 6 yaşına denk çocukların dişlerini anne babalar fırçalasa da, bu işi günde bir kez de çocuğun kendisine tahsis etmek gerekir. Bu, her şeyden önce çocuğa diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için önemlidir.

Emziye şeker, bal, pekmez gibi tadlandırıcıların sürülmesi de diş çürüklerinin oluşmasına neden olur ki, bu da erken yaşta dişlerin sıradan çıkmasına neden olur. Emzik uyumayan bebeklere gece sadece emzikte su verilmelidir. Ayrıca, kaşık ve fişi kavrayın ortakların kullanın, ayrıca emzik ya da biberon başlığını ağızla temizlemek de yanlış adımdır. Çünkü bu arada bebek tükürük yoluyla sadece diş, aynı zamanda diğer hastalıklara da bulaşabilir.

Süt dişine bakım nasıl yapılır
Yaklaşık altı aylık iken bebeklerde süt dişleri çıkmaya başlayor.20 ye yakın süt dişi çıkar.Tabiki, büyüklerde olduğu gibi, bu dişler çiğneme ve yemeğe yardım eder.Yüz ve çenenin normal gelişimine yardımcı olur, kalıcı dişlerin çıkması için ortam hazırlar.
Süt dişlerinin zamanından önce çürümesi diş ağrıları ile beraber gelecekte birçok problemlere de neden olabilir.

Çocuğun ağız boşluğunun ve dişlerinin sağlığını korumak için neye dikkat etmek gerekir?
Bebeğin gelecekte sağlıklı dişlere sahip olması süt dişlerine doğru bakımdan başlıyor.Çocuklarınızın iyi alışkanlıklara sahip olmasına küçük yaşlarından çalışmalısınız.Dişlere bakım ile ilgili esasen bunlara fikir vermek gerekir:

Düzgün beslenmek- Şekerleme veya içeriğinde tatlı maddeler daha çok olan yemekleri azaltmak.Şirin içecekler yerine su veya diğer sıvı içmek. Dişleri düzenli olarak gün boyunca 2defe (sabah yemekten sonra ve akşam yatmadan önce) fırçalamak.
Bebek dişlerine bakımının ilk aşaması ise, size tahsis edilir.
İlk dişler çıkan zaman onları temizlemeye başlayın. Bebeğinizin dişlerini yıkayın ve ince kumaş ile silerek temizleyin. Diş fırçasından yaklaşık 1yaşdan sonra kullanmak olar.Fırçanın yumuşak ve bebeğe uygun olması zorunludur zaman fırçayı sadece su ile ıslatın.Çocuklar 2yaşına ulaşınca diş macununa kullanarak fırçanın üzerine nohut tanesi kadar macun sıkın.Dikkat edin ki, bebek diş macununu yutmasın .

Küçük çocuklar diş fırçalamaya sıkıntı cekir.Bu alışkanlığa sahip olana kadar ona yardım etmelisiniz.Düzgün fırçalamanı ise, çocuklar ve diş hekiminden öğrenebilir.Esas mesele odur ki, çocuklarınız dişlere düzenli bakımının önemini anlasın.
Unutmayın ki, süt dişlerine doğru bakım daimi dişlere doğrudan etkiliyor. (Daimi dişler 5-6 yaştan başlayarak çıkmaya başlar.)

Düzenli olarak bebeğinizin dişlerini muayene edin.Bu, onun dişlerinin sağlığını temin edir.Hem de çocuğun küçük yaşlardan diş muayenesine alışmasına sağlıyor.
Uzmanlar kabul ediyorlar ki, dişleri düzenli fırçalamak kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.Ağız vücudun en kirli yeri olduğundan dişlerin sürekli olarak fırçalanmaması diş eti kanamalarına, bu da ağızdaki yüzlerce bakterinin kan damarlarına girmesine neden olur.

Hiç yorum yok: