reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Gebeliğin ilk belirtileri nelerdir

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Gebeliğin ilk belirtileri nelerdir; Mazeretin gecikmesi. Bu, büyük olasılıkla en net olan belirtidir. Fakat bazen diğer sebeplerden de mazeretin gecikmesi hallerine rastlanır. Kendisini hamile gibi hissetmek. Birçok kadın hamile olup olmadığı ile ilgili bir bölüm önceden sahip olur ve genellikle bu hissiyat doğru çıkıyor.

Göğüste hassasiyet. Göğüs ağrısı hamileliğin belirgin en erken belirtilerinden biridir. Yorgunluk hissi. Başın dönmesi ve halsizlik erken gebelik belirtilerinden biridir. Akşamları sık uyku isteği ve sabahları yerinden kalkmak istememek bunlara örnek olabilir. Mide bulantısı. Mide bulantısı hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkan diğer bir belirtidir. Beklenmedik bulantı başlayabilir. Başın agrısı ve kalp gitmesi. Bir diğer belirti ise başın agrısı. Bir süre ayakta durduktan sonra baş dönmesi yaşayabilirsiniz. Bu təzyiqinizin düşmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. İştahın açılması veya bazı gıdalardan tiksinmek. Hamileliğin diğer bir işareti de anne adaylarının iştahının açılmasıdır. Mevsim meyveleri isteyebilirsiniz. Öte yandan bunun aksine bazı kadınların çok sevdiği besinlere karşı tiksinti yaşaması da mümkündür. Kokuya karşı hassasiyet. Hamile kadınların bir çoğunda sık sık yaşanan diğer belirti de kokulara karşı oluşan hassasiyet. Herhangi yemek veya parfümün kokusu onları çok fazla rahatsız edip, kalbini bulandırabileceğini olabilir.

Hıckırma veya kabızlık. Aynı zamanda vücutta artan hormon seviyeleri de sindirimi yavaşlatabilir. Ruhta olan ani değişiklikler. Vücudunuzda oluşan hormonal değişikliklere bağlı olarak anın da bazı farklılıklar ortaya çıkabilir. Birdenbire sinirlenip, strese girebilirsiniz. Bir an gülerken, bir anda üzülüp ağlamak mümkündür. Vücut sıcaklığının yükselmesi. Vücutta oluşan ısı da hamileliğin önemli belirtilerinden biridir. Hafif ateş görülür. Bu nedenle hamilelik boyunca vücudunuzdaki sıcaklık deyişikliklerinizi gözlemleyebilirsiniz. Uzun süre devam eden sıtma durumunda ise doktora başvurun. Karında şişkinlik. Elbette karın bölgesinde şişlik gebeliğin en çok bilinen belirtilerindendir. Gebeliğin ilk haftalarında karın hala oldukça küçük olduğundan hamile olduğunuz aklınıza gelmemiş de olabilir.

Hiç yorum yok: