reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Bebekler yıkanmak tan neden korkuyor

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Bebekler yıkanmak tan neden korkuyor ; Ebeveynler bu sorunla sık sık karşı karşıya. Bebek yıkanmaktan korkuyor, su ile dolu bir banyo görünce ağlıyor, bağırıyor. Bu durumda ne yapmak gerekir?

Yenidoğan bebek sudan korkmuyor. 9 ay boyunca anne karnında iken bebek suda durmayı ögrenıyor, su bebek için doğal ortamdır. Su çocuğa çok olumlu etkiler, suda olunca bebek rahatlar, sakinleşir. İşte bu nedenle doktorlar bebekleri sık sık yıkamayı (özellikle akşam yatmadan önce) tavsiye ediyorlar. Tüm ebeveynler bilir ki, yıkandıktan sonra bebek daha iyi uyuyor.

Bebekler yıkanmak tan neden korkuyor
Bebekler yıkanmak tan neden korkuyor
Eğer bebek sudan korkmaya başlamışsa, bunun nedeni genelde büyüklerin düzgün olmayan, tecrübesiz hareketleridir.

Öncelikle suyun sıcaklığına dikkat edin. Soğuk veya çok sıcak suya sokulan çocuk bunu hafızasında saklayacak ve bir kez su görünce ağlayacak. Dolayısıyla çocuğu 36-38 C gibi ısıtılmış suda yıkamak gerekir. Suyun ısısını elinizle degil dirseginizle kontrol edin – su vücut sıcaklığında veya biraz daha sıcak olmalıdır. Özel su termometrlerinden de kullanılabilir. Bu daha rahattır.

Bebeği çok dikkatli yıkamalısınız. Bebek annenin elinden kayıp legene düşerse, bu bebeğin hafızasında kalacak ve bir kez bebek sudan korkacak. Eğer tecrübeniz yoksa, tecrübeli olan(büyükanne, baba vb.) Yardıma çağırın.

Bebeği yıkarken özel çocuklar için olan şampuanlardan kullanın. Bu şampuanlar bebeğin gözlerini yakmaz. Özellikle şampuandan, sabundan vb. bu gibi araçlardan haftada 1-2 kez kullanılır. Diğer zamanlarda çocuğu sabunlamadan yıkamamalı.

Bebeği yıkamak için özel koltuk almak olur. Bu koltuk yıkama havuzuna monte ve anne bebeği tam rahat yıkama yapabilir. Yıkama havuzunun dibine özel küçük lastik halı serin ki, çocuğun ayakları sürüşmesin (bebek bundan korkuyor).

Daha büyük çocukları yıkarken yıkama havuzuna oyuncaklar atın (bu oyuncakları sadece çocuklar yıkarken kullanın), şampuanı köpükleyin (köpükler çocukların hoşuna gidiyor, çocuklar köpüklerle oynamayı hoşlanır), banyo odasına balonlar getirin.

Eğer çocuk havuza oturmak istemiyorsa, ama ayaktayıkamaya razıdır, çocuğu zorla otutturmayın.

Bazı çocuklar banyoda yıkanmayı sever, küvetden hoşlanmaz. Bu da büyük bir sorun değil.

Hiç yorum yok: