reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Çocukların karanlıktan korkma nedenleri

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Çocukların karanlıktan korkma nedenleri ; Eğer çocuk karanlık korkusundan kurtulamiyorsa, mutlaka psikoloğa müracaat edilmeli ve sorun giderilmelidir

Nedense, çocuklar karanlıktan daha çok korkuyorlar. Bazen onlara öyle geliyor ki, anneleri yanında olmasa, hiçbir şey yapamazlar.
Bu durumu gidermek yollarından biri, çocukların erken yaşlarında yatak odalarını ayırmak ve uyku saatlerini araştırmaktır. Bu saat sabit olmalıdır, yani değiştirmeyecek. 2-6 yaşındaki çocuklar için uyku saati 20.00-21.30, 7-12 yaş arası çocuklar için 20.00-21.30, 15-18 yaş arası çocuklar için ise saat 23.00 olmalıdır. 

Ayrıca çocuklar saat kaçta yatacağını bilmelidir. Karanlık olmasın diye, çocuklar uykuya gidene kadar gece lambasından kullanılır. Koridorun ışığı çocuk odasına yansıyorsa, yatak odası değiştirilmeli veya kalın perde, güneşlikle ışığın önüne geçilmelidir. Çocuğun yattığı odanın kapısı şüşelidirse, mümkün olduğunca bu camlar ışığı geçirmeyecek şekilde olmalıdır. Bunların yanı sıra, ebeveyn çocuğun neden rahatsız olduğunu bilmeli ve sebebini ortadan kaldırmalıdır.

Karanlık korkusu çocuğu zifiri karanlıga sokmak, aile içi kavgalardan, yaramazlık edince onları idrak şekilde korkutmadan, korkunç şeyler konuşmaktan da kaynaklanmaktadır. Eğer çocuk karanlık korkusundan kurtulabilemiyorsa, mutlaka psikologa başvurulmalı ve sorun giderilmelidir.

Hiç yorum yok: