reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Hamilelik depresyonu ile mücadele yöntemleri

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Hamilelik depresyonu ile mücadele yöntemleri ; Hamilelik depresyonu maalesef kadınların yaklaşık üçte birinde görülen psikolojik sorunlar arasında yer alır. Bu depresyonun görülmesinin  Hamilelik depresyonu ile mücadele yöntemlerinedenleri vücut yapısında yaşanan değişiklikler, çocuğa bakmak, onun geleceğinin düşünülmesi, ailenin maddi ve manevi durumu, doğumun nasıl olacağı gibi pek çok korku ve rahatsızlıklardır.

Bu korku ve endişelerin yaşanması oldukça normal ve gereklidir. Ancak bunlar kontrol edilemeyecek bir seviyeye ulaştığında ve annenin hayatını etkileyecek derecede ise büyük soruna dönüşüyor ve yakında bunu gidermek için belli yöntemler kullanmak gerekir. Aksi halde hem annenin, hem de çocuğun sağlığı tehlike altında olur. Fakat depresyonun tedavisinde kullanılan ilaçların gebelikte kullanımının mümkün olmaması bu sorunun çözümünü daha da zorlaştırıyor. Kendinizi keyifsiz ve negatif bir ruh hali içinde hissediyorsanız, kendinize zarar vermek hatta intihar etmek fikri aklınızdan geçiyorsa, ayrıca uyku sorunları, eşinizle kavga ve iştahsızlık gibi belirtiler de hissediyorsanız, hamilelik depresyonu yaşıyorsunuz demektir ve bu durumda kısa sürede doktora başvurmalısınız. Bu soruna karşı en etkili araç kesinlikle profesyonel psikologlarla birlikte hareket etmek ve onların tavsiyelerini dikkate almaktır. Bunun sayesinde bu süreci hem çocuğunuzun hem kendinizin sağlığı için faydalı olacak şekilde başa aranabilir. Bunun yanı sıra balık ürünleri yiyerek de mutluluk hormonu salgısını artırabilir, günde iki saat güneş ışığı algılayarak duygularınızın aktif edilmesine ortam oluşturabilirsiniz.

Ayrıca akupunktur (iynebatırma) terapisine kullanarak alternatif tıbbın çarelerinden de faydalanabilirsiniz. Ancak tüm bu tedavi yöntemlerini uygulama yapmadan önce doktorunuza danışmalı, kendiniz ve çocuğunuz için uygun olup olmadıklarını öğrenmelisiniz. Öyle ki, vücudunuzun bu yöntemlere nasıl tepki vereceğini bilmek depressiyayla mücadelede işinizi kolaylaştıracaktır. Tedavisi doğal yollarla yapılabilir bilmeyen depressiyalarla mücadele sırasında hem psikiatrinizin, hem de gebelik sırasında başvurdugunuz ginekologunuzun  birlikte çalışması gerekir. Psikiyatri doktorunun yazdığı ilaçların hamileliliginize zararı olup olmadığını ginekologunuz denetimli ve ancak bundan sonra bunları kullanmaya başlamalısınız.

Hiç yorum yok: