reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Bebek nasıl uyutulur

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Bebek nasıl uyutulur ; Normal uyku çocuğun gelişimi ve sağlığı için oldukça önemlidir. Fakat bazen veliler çocuklarda ciddi uyku bozulmaları ile karşı karşıya – çocuklar uyuyamıyor, acı cekiyor , ağlıyor, geceyi kötü geciriyor, sık sık uyanıyor vs.

Çocuğun normal yatmamağı bazı aileler için asıl soruna dönüşüyor.

Bebek uyutma tavsiyeleri
Uzmanlar bebegi daha çabuk ve kolay uyutmak için bazı araçları tavsiye ediyor:

Bebek nasıl uyutulur
Bebek nasıl uyutulur
hayatın ilk aylarında yapay monoton gürültü çocuğa sakinleştirici etki yapar ve uykuya gitmeye yardımcı olur. Bunun için çalışan ev cihazların (fan, elektrikli süpürge, çamaşır makinası) sesini kullanın. Çalışılan cihazın sesini kayıt edip dinletebiliriz.
sakin müzik de çocuğu sakinleştirir ve yatıştırır.

çocuk yatak üzerinde asılan oyuncakların hareketleri ve sesi çocuğu yatıştırmaz.

bazı çocukların uyumaları için çeşitli eşyalar yardımcı olur (yumuşak oyuncak, yumuşak havlu, annenin elbisesi vb.).

çocuğunuz yapay süt karışımı ile gidalandırılırsa, ona biberon verebilirsiniz. 1 yaşına kadar olan çocukta en güçlü reflekslerden biri emme refleksidir. Anne sütü almayan çocuklar daha az emir ve kendi emme talebini ödeye bilmir. Bunun için çocuğa emzik (bazen 2’yi, 3-yü) verilebilir. Emzik çocuğu sakinleştirir ve uykuya gitmeye yardımcı olur.

Anne sütü ile gidalandırılan çocuğu uyutmak için en iyi ve kolay araç bebeği emzirmek. Anne sütü ile gıdalandırılan çocuğa Emziğin verilmesi tavsiye edilmez.

uykudan önce çocuğu açık havada gezdirmek iyi gelebilir. Bu da bebegin uyumasına yardımcı olur.
çok rahatsız çocuğu yatmadan önce hafif (yoğun yok!) Kundak olur. Bu yöntemden sadece nadiren kullanılır!

yatmadan önce çocuğu yıkamak, ve hafif masaj yapmak iyi gelir uyumasını yardımcı olur. Bu araçlar da çocuğu sakinleştirir ve çabuk uyumasına yardımcı olur.

Tabii ki, saydığımız araçlar tüm çocuklara uygun gelmeyebilir. Kendi aracınızı arayın. Çocuğun tatlı uykusu için mümkün olan araçlardan kullanın.

Hiç yorum yok: