reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Şampunandakı zararlı maddeler

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Şampunandakı zararlı maddeler.Rüzgarın etkisi ile dans eden uzun ve gür saçlara sahip olmak istiyorsanız, aldığınız Şampuanlara dikkat edin.


Eskiden kadınlar saçlarını sabun ve başka araçlarla yıkarsa da, günümüzde onları yerine ikinci bir araç mevcut değildir. Havadan, çevrenin yarattığı bazı etkenlerden dolayı saçlar kirlenir ve yağlanır. Şampuanların da esas amacı saçları temizlemekden oluşur.

Şampuanların içeriği aslında birkaç çeşit deterjan araçtır. Çoğu şampuanların saçları katkıda bulunduğunu düşünüyor. Fakat onun içinde zararlı maddeler de var. Örneğin, köpügün bol olması, saçın kalın olması, parıldaması, yumuşamasını sağlayan ve koku yayan maddeler var.

SLES (Sodium Laury Ether Sulfate) – SLS gibi kanser yaratan etkileri olabildiği yönünde fikirler sesleniyor. Ayrıca deride alerjiye neden olabilir, göze zarar veren maddelerdir.

Paraben – Tüm kozmetiklerin içinde kullanılıyor. Koruyucu, bakterileri öldüren özelliğe sahiptir. Şampuanın son kullanma tarihine kadar bozuk olmaması görevini görür.

Tuz – şampuanlar jöle, yani katı hale getirmek amacıyla kullanılmaktadır. Ciddi zararı olmasa da, saçı sertleştiriyor, parıltısını azaltır.

Koku – Alıcının dikkatini çekmek için çeşitli parfumlar katıyorlar. Ciddi zararı olmasa da, hassas ciltte alerjiye ve kaşıntıya neden olabilir.

Silikon – Piyasada bulunan tüm şampuan ve saç kremlerinin içeriğinde silikon kullanılıyor. Silikon, saç tellerine etki göstererek daha parlak ve hacimli görünmesine neden olur. Bu ise saçın nem dengesini bozar. Saç kurur ve kırılır. Bundan dolayı silikon bazlı olmayan şampuanlar kullanın önerilir.
Doğal olmayan gliserin – Kaliteli şampuanların içeriğinde gliserin kullanılır. Bazen ise gliserin yerine, sodyum Loret sülfat ve lorita katıyorlar. Bu tür şampuanlardan uzak durun. Çünkü bu maddeler baş derisinin kabuk vermesine neden olur.

Hiç yorum yok: