reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Hamile anneleri en çok ilgilendiren konular

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Hamile anneleri en çok ilgilendiren konular ; Hamilelikte kazandığım kilolardan nasıl özgür olacağım? Çocuk dünyaya geldikten sonra 4-5 kilogram kendi kendine verilir ve vücut 6 ay ile 1 yıl arasında eski haline döner.

Süt veren zaman sütün artması için tatlı yerine bol miktarda sıvı alınmalıdır. Hamilelik döneminde yok, süt verme sırasında kazanılan kaçının zor kaybedildiği unutulmamalıdır. Hamilelik sırasında hangi vitaminleri almak gerekir? Gebelik planlayan anne adayları doktor kontrolünde Folik asit almaya başlar. Bu vitamin hem bebeği bazı hastalıklardan koruyacak, hem de annede kanın oluşmasında rol oynayacak. Hamilelik ilerledikçe annenin Demir ihtiyacı da artıyor, bu nedenle de Demir eki verilir. Demir alımı az olan annelerde kansızlık ve hamilelik sonrası saç dökülmesi sorunları yaşanıyor. Ayrıca Kalsiyum, Magnezyum, Omega 3 de doktorun önerdiği haftalarda kabul edilmelidir. Hamilelik sürecinde ilaç kullanabilir miyim? Epilepsi, tansiyon, romatizma gibi kronik hastalıkları olan anne adaylarının sürekli şekilde kullanmalı olduğu ilaçlar olabilir. Gün boyunca kabul edilecek ilaçların zamanını mutlaka doktora danışılmalıdır. Ayrıca gebelikte ağrı kesici veya antibiyotik kullanımı da doktor kontrolünde olmalıdır. bebegin hareketlerini ne zaman hissedeceğim? İlk gebelikte genellikle 18 haftadan sonra, ikinci gebelikte ise 15-16 haftadan sonra bebeğin hareketleri hissedilir.

İlk hareketler tekmeleme gibidir, bebek büyüdükçe hareketler daha çok hissedilir. Annelerin yorulması, üzüntülü yerlerde olması veya iyi beslenmelerine bebeğin hareketlerinin azalmasına neden olur. Seyahat miyim? Normal devam eden, hiç bir tıbbi problemin olmadığı gebeliklerde 34. haftaya kadar seyahat etmekte hiçbir sorun yok. Arabayla yapılan seyahatlerde sık sık mola vermek ve Molalarda hareket etmek gerekir. Gebeliğin 34. haftasından sonra direksiyon tehlikeli olabilir.

Hiç yorum yok: